|

Türkiye’yi durduracak bir engel tanımıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör, darbe ve ekonomik saldırılarla başarılı olamayanların 2023 öncesi son kozlarını sahaya sürdüğünü söyledi. Erdoğan, “2023 imtihanını başarıyla geride bıraktığımızda artık Türkiye’yi durdurabilecek hiçbir fani güç, engel tanımıyoruz” dedi.

Yasemin Asan
00:00 - 29/10/2021 Cuma
Güncelleme: 00:08 - 29/10/2021 Cuma
Yeni Şafak
Millet Bahçesi’nin açılılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.
Millet Bahçesi’nin açılılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, ismini 98 yıl önce Ankara’ya verilen unvan olarak belirledikleri Başkent Millet Bahçesi’nin ülkeye, Ankara’ya ve Ankaralılara hayırlı olmasını diledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılına erken bir armağan olarak gördükleri eserin Ankara’nın merkezine değer katacağını, şehircilik kültürünü, tabiat ve çevre anlayışını yaşatacak örnek bir proje olduğunu vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:


PARMAK SALLAYAMAZLAR

Türkiye istedikleri gibi itip kakabilecekleri, istikamet çizebilecekleri, parmak sallayabilecekleri, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz, sosyal çatışma çıkartabilecekleri eski Türkiye değildir. Üstelik salgın krizi ve ardından yaşanan üretim tedarik sıkıntısı kendilerini küresel sistemin efendisi olarak gösterenlerin aslında ne kadar kırılgan olduklarını da ortaya çıkarmıştır. Bunun için biz, bir yandan ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarını korumak için mücadele ederken diğer yandan da bizi 2023 hedeflerimize taşıyacak adımlara hız verdik.

EKONOMİMİZİ YERLE YEKSAN ETMEK İSTEDİLER

Önümüze kurulan tuzakları birer birer bozarak nasıl bugünlere geldiysek içeride ve dışarıda sergilenen sinsi oyunları da milletimizle birlikte boşa çıkartacağız. Terör örgütlerini devreye soktular olmadı. Milletimizi birbirine düşürmek istediler olmadı. Darbe denediler olmadı. Ekonomimizi yerle yeksan etmek istediler yine olmadı. Şimdi 2023 öncesi son kozlarını sahaya sürdüler. Ülkemize karşı yükselen çirkin seslerin, içerideki bazı kesimler eliyle çıkartılan kuru gürültünün sebebi işte budur. Sadece hukuk ve ahlak değil aynı zamanda akıl ve mantık dışı çıkışlarla ülkemizin dikkatini dağıtmaya, milletimizin önünü kapatmaya çalışıyorlar. Hep söylediğim gibi yine başaramayacaklar.

SORUNLARIN FARKINDAYIZ....

Biz milletimizle birlikte bu kutlu yola her türlü bedeli ödemeyi göze alarak çıktık. Nasıl terörle mücadelede, darbe girişimlerinde şehitler ve gaziler verme pahasına istiklalimize sahip çıktıysak, bu süreçte de sabrederek yolumuza devam edeceğiz. İnsanlarımızın günlük hayatlarında yaşadığı her sıkıntının, sorunun, üzerlerine binen her yükün farkındayız. Ama emin olun az kaldı. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutarak biraz daha yol aldığımızda bizi bekleyen aydınlık geleceğe hep birlikte kavuşacağız. 2023 imtihanını başarıyla geride bıraktığımızda artık Türkiye’yi durdurabilecek hiçbir fani güç hiçbir engel tanımıyoruz.

İstanbul’a yakışır eser

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul’da Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin en önemli eserlerinden biri olan yeni Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını yapacaklarını anımsatarak, “Sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli kültür merkezi olacak bu eserin de şimdiden İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir de müjde vermek istiyorum. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir millet bahçesi kuruyoruz. Bu yılın sonunda ihalesini yapacağımız bu millet bahçesinin hem ülkemizin hem İstanbul’un şanına yakışır bir eser olacağına inanıyorum” dedi.

Sinsi saldırılar bizi durduramaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında, Türkiye’yi büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerinin sürdüğünü belirtti. Erdoğan mesajında, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun Türkiye’yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın yoksa insan da yoktur

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınları dışlayan bir toplum gücünün ve potansiyelinin yarısından vazgeçmiş demektir. Kadın yoksa insan da yoktur” dedi. Cumhuriyetin 98’inci yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen, “Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar Programı”nda konuşan Erdoğan, “15 Temmuz’da hainlere sokakları dar eden kahraman kadınlarımızı aklımızdan çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı. Kadınlara güvendiklerini vurgulayan Erdoğan, “Kadınlarımızın ülkemizi ve dünyayı kuşatacak bir değişim öncüleri olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Başkent Millet Bahçesi
#Cumhuriyet
#Ankara
#Atatürk Kültür Merkezi
2 yıl önce