|

Twitter'dan skandal sansür

Twitter, Erdoğan’a destek için açılan ve kısa sürede TT olan etiketi, skandal bir uygulamayla yayından kaldırdı. 200 binden fazla kullanıcı, sansüre uğrayan “WeLoveErdogan” etiketinde paylaşımlar yapmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:03 - 30/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında sosyal medya platformu Twitter üzerinden başlatılan etiket çalışması, Twitter'ın sansürüne uğradı. Türkçesi 'Erdoğan'ı seviyoruz' anlamına gelen #WeLoveErdogan etiketi, dakikalar içerisinde Türkiye ve dünya gündeminde 1. sıraya yükselmişti. Ancak Twitter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterilen ilgiyi hazmedemeyerek, paylaşımların yapıldığı etiketi gerekçesiz olarak yayından kaldırdı.



BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ


Bir çok bakan ve milletvekilinin de paylaşım yaptığı etiket, kısa sürede 200 bin paylaşım sayısına ulaşmıştı. Twitter ise skandal bir uygulama ile etiketi listelerden kaldırarak erişime kapattı. 210 bin 881 tweet atılan ve 149 bin 305 RT alan #WeLoveErdogan etiketi TT listesinden düşürüldü. Twitter'ın skandal hareketi kullanıcıların büyük tepkisini çekti.



YENİ ETİKET AÇILDI


Gelişme üzerine kullanıcılar bu sefer #TwitterCensoredErdogan (Twitter Erdoğan'ı sansürledi) ismiyle yeni bir etiket açıp, uygulamayı protesto etti. Bu etikete de başta bakanlar ve milletvekilleri olmak üzere binlerce kullanıcı protesto mesajları bıraktı.



Nalıncı keseri gibiler


Sansüre gelen tepki mesajlarından bazıları şöyle:


* Mustafa Şentop: Twitter'ın sayamayacağı sayılara ulaştığı için silmişler


* Hasan Celal Guzel: İçinde “Erdoğan” geçen bir cümleden bile korkup titriyorlar! Tüm sosyal medyadan onu engelleseniz ne olacak ki?


* Mevlüt Çavuşoğlu: Susturamayacaksınız.


* Zeynep Karahan Uslu: İfade özgürlüğüne nalıncı keseri muamelesi yapan #TwitterCensoredErdogan



Ülkemi ve liderimi seviyorum


Türkçe ve İngilizce yapılan paylaşımlar arasında, “Amerika lider görsün”, “Benim ülkem, benim liderim”, “Milleti için gece gündüz çalışan lider”, " Ülkemi ve liderimi seviyorum" “Dünya lideri Amerika'da”, “Türkiye daima liderinin arkasında duracak” gibi ifadeler dikkati çekiyordu.


#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Twitter
#Erdoğan
#skandal sansür
#tt
8 yıl önce