|

Uçakta isyan

İstanbul'da kar nedeniyle uçak seferlerinde gecikmeler olması yolcuları çileden çıkardı. İranlı bir yolcu 6 saat rötar sonrası uçakta cam kırdı, görevlileri yumrukladı. Birçok kişi sinir krizi geçirdi. Kaptan, uçağa polis çağırdı

İstanbul
00:00 - 1/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:49 - 1/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Uçakta isyan
Uçakta isyan

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin iptal olması ve geç yapılması yolcuları da çileden çıkardı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yolcu bekleme kısmında 3 saat bekledikten sonra uçağa alınan ve bir 3 saat de uçağın kalkmasını bekleyen İranlı yolcu, kabin ekibine saldırdı. Hızını alamayan yolcu daha sonra da uçağın camını kırdı.

Onur Hava Yolları'nın OHY-026 sefer sayılı Airbus 321 tipi uçağıyla önceki akşam saat 20.40'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Antalya'ya gidecek yolcular, 3 saat gecikmeli olarak uçağa alındı. Kar yağışı nedeniyle uçağın kalkış yapamaması yüzünden yaklaşık 3 saate yakın uçak içerisinde beklemek zorunda kalan yolculardan bazılarının kabin içinde sinir krizleri geçirdi. Bu sırada uçakta bulunan yolculardan İranlı Shahin Rashidid İzajyekan, kabin ekipleri ile kısa süreli tartıştıktan sonra görevlilere saldırdı. 6A numaralı koltuğun yanında bulunan camın koruyucusunu kıran İzajyekan, elinin yaralanmasına yol açtı. Hafif şekilde yaralanan İranlı yolcu, kokpite de girmeye çalışarak yiyecek ikramlarını yağmaladı.

YOLCULAR GÜÇLÜKLE SAKİNLEŞTİ

Uçağın kalkış öncesi buzlanmaya karşı yıkandığı sırada kaptan pilot, kule ile irtibata geçerek, uçağa polis ve ambulans çağırdı. Bunun üzerine sefer iptal edilirken, yolcular saat 03:00 sıralarında uçaktan indirilerek bilet satış ofisine yönlendirildi. Şirket yetkililerine tepki gösteren yolcuları polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi. Uçağa zarar veren İranlı yolcu da gözaltına alındı.

Olayla ile ilgili olarak Onur Havayolları tarafından yapılan açıklamada, "Yolculardan ikisi kadın toplam üç kişi kabin ekibine hakaret etmek, kokpite girmeye çalışmak, ikramları yağmalamak ve uçağa fiziki zarar vermek gibi birçok agresif eylemi gerçekleştirmiş ve kaptan pilotun inisiyatifiyle sefer iptal edilmiştir" denildi.




12 yıl önce