|

Uykuda can verdiler

İstanbul’dan Tokat’a giden bir yolcu otobüsü, Çorum’da park halindeki TIR’a arkadan çarptıktan sonra alev aldı. Kazada 11 kişi yanarak feci şekilde can verdi. Yaralanan 23 yolcu ise otobüsün camlarını kırarak dışarıya çıkmayı başardı. Yangının arka kısımdan başlaması, on numaralı yağ şüphesi doğurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:11 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kazada 11 kişi yanarak feci şekilde can verdi.
Kazada 11 kişi yanarak feci şekilde can verdi.

Çorum’un Osmancık ilçesinde bir yolcu otobüsünün TIR’a çarparak alev alması sonucu 11 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Üzücü kaza, önceki gece saat 05.30 sıralarında İstanbul-Samsun D 100-16 karayolunun Tosya-Osmancık mevkiinde meydana geldi. İstanbul’dan Tokat’a giden İsmet Eslen’in kullandığı İmparator Turizm firmasına ait 60 FH 302 plakalı yolcu otobüsü, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak, emniyet şeridinde park halindeki Gürcistan plakalı çelik boru yüklü TIR’a arkadan çarptı.

UYKUDA CAN VERDİLER

Şiddetli çarpmanın etkisiyle iki araç da alev alırken, otobüste tam bir can pazarı yaşandı. Alevler arasında kalan bazı yolcular, otobüsün camlarını kırarak kendi imkanlarıyla dışarıya çıktı. Korkunç manzarayı görenler yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazaya uykuda yakalanan 11 kişi yanarak can verirken, 23 kişi de yaralandı. Adli tıptaki otopsi işlemlerinin ardından kazada hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri tespit edildi. Kazada yaşamını yitirenlerin otobüs sürücüleri İsmet Eslen ve Ahmet Cilvenaz, muavin Cihan Çakmak ile yolcular Esra Kel, Mine Demir, Ayşe Delice, Murat Delice, Mehmet Cula, Dürdane Kaplan, Betül Kaplan ve Mervenur Özçiftçi olduğu belirlendi.


TÜM VERİLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Kaza yerinde incelemede bulunan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yaptığı açıklamada adli soruşturma kapsamında kazayla ilgili tüm verilerin değerlendirildiğini aktardı.

TIR ŞOFÖRÜ SORGUDA

Başsavcı Yurdagül, "Araç olay yerinden yediemin olarak uygun bir yere alındı. Üzerinde kriminal inceleme yapılacak. Olay yerinden de yakıt numuneleri alındı. Onlarla ilgili değerlendirme yapılacak. İlk tespitlerde arkadan çarpma suretiyle meydana gelen bir kaza. Kazanın ardından otobüsün arka kısmında başlayan yangın söz konusu. Ön taraftaki yolcular yan camı kırarak kendi imkanlarıyla çıkmışlar. Bu şekilde en azından ölü sayısının artması engellenmiş. Gürcistan uyruklu TIR sürücüsü gözaltında” bilgisini verdi.


ON NUMARA YAĞ MI?

Bu arada, kazayı 2 cumhuriyet savcısı soruştururken, bilirkişi heyeti de detaylı inceleme başlattı. Yangının arka bölümde başlaması, on numaralı yağ şüphesi doğurdu. Şoförün uyuduğu ya da başka bir sağlık sorunu nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirip yitirmediği de araştırılıyor.


Camları kırıp dışarı çıktık

Kazadan yaralı kurtulan ve Osmancık Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Şeref Kalkan, “Kazanın ardından otobüsün içi duman doldu. Yolculardan bazıları otobüsün camını kırdı. Biz de kendi imkanlarımızla camdan çıktık. Cam kırılınca duman biraz çekildi, millet rahatladı. O anda çıktık zaten dışarı” dedi. Kazadan bebeğiyle kurtulan yaralı yolculardan Emine Güngör de “Bütün herkes uyuyordu araçta. Ben çocuğumla ilgileniyordum. Sonra bir patlama sesi ile birlikte tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra bir dünya insan sesiyle aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar da yanarak can vermişler” diye .

  • Hiç kimse yanaşamadı
  • Kısa sürede adeta bir alev topuna dönen yolcu otobüsüne kİmse yanaşmaya cesaret edemedi.

#Çorum
#Otobüs
#Trafik kazası
6 yıl önce