|

Veznedarlara tırnak operasyonu

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’da geliş - gidiş katı transit bölgede bulunan ve İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 7 memur, yurt dışından gelen ya da yurt dışına çıkacak olan ancak vize ihlali yaptıkları belirlenen yabancıların cezalarını öderken verdikleri dövizleri, yetkileri olmadığı halde Merkez Bankası’nın kur fiyatından düşük fiyata bozdukları ortaya çıktı.

Yasin Yılmaz
00:00 - 4/03/2021 الخميس
Güncelleme: 06:24 - 4/03/2021 الخميس
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar’da geliş - gidiş katı transit bölgede bulunan ve İstanbul Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan 7 memur,
yurt dışından gelen ya da yurt dışına çıkacak olan ancak vize ihlali yaptıkları belirlenen yabancıların cezalarını öderken verdikleri dövizleri, yetkileri olmadığı halde Merkez Bankası’nın kur fiyatından düşük fiyata bozdukları
ortaya çıktı. Ödemeyi TL olarak yapmak isteyen yabancı yolcuların vermiş oldukları paraları el çabukluğu yaparak tırnakçılık yoluyla çalan 7 veznedar, irtikap ve nitelikli hırsızlık suçlamasıyla yakalandı.

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

  • Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda ise 109 bin 713 Amerikan Doları, 10 bin 570 Euro, 50 İngiliz Sterlini ve 40 bin Türk Lirası ele geçirildi.
    Emniyete götürülen şahıslar hakkında işlem başlatıldı. Şahısların bir şebeke gibi çalıştığını değerlendiren İstanbul polisi, veznedarların bağlantılarına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.
#​Veznedar
#Operasyon
٪d سنوات قبل