|

Vitesi beşe taktı tam gaz gidiyor

Krizle üretim kapasitesini 50 binden 20 bine düşüren Honda Türkiye, yeni genel müdür ile yeniden gaza basıyor. Kapasiteyi yine 50 bine çıkarma planı yaptıklarını açıklayan Hideto Yamasaki, çıkarılanların yeniden işe alınacağını belirtti

Şükrullah Dolu
00:00 - 27/02/2011 Pazar
Güncelleme: 00:22 - 27/02/2011 Pazar
Yeni Şafak
Vitesi beşe taktı tam gaz gidiyor
Vitesi beşe taktı tam gaz gidiyor

Küresel krizin kendini hissettirmesi ile F1'den çekilme gibi birtakım tasarruf tedbirleri alan ve Türkiye gibi birçok ülkede kapasite indirimlerine giden Honda, yeniden gaza basmaya hazırlanıyor. Geçen yılı kârlı kapatmayı başaran şirket, Türkiye'ye 4 Ekim 2010'da atadığı yeni genel müdür Hideto Yamasaki ile büyüme planlarını raftan indiriyor.

UKRAYNA'DAN TÜRKİYE'YE GELDİ

Ukrayna'dan Türkiye'ye atanan ve Honda Türkiye Genel Müdürlüğü görevini Hajime Yamada'dan devralan Japon Hideto Yamasaki, yeni gündemi hakkında şunları söyledi: "Fabrikadaki kapasite 50 binden 70 bine çıkarılması planlanırken kriz çıkınca durduruldu. Şu anda 20 bin adet seviyesinde.

KAPASİTE İŞİ ZOR BİR GÖREV

Benim görevim, kapasiteyi artırmak gibi zor bir görev. Yıllık üretim kapasitesini yeniden 50 bin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz. 3 yıla kadar bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bu kapasiteyi sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri de dikkate alarak yapmayı arzu ediyoruz."

YENİDEN İSTİHDAM

Kapasite artışına paralel olarak istihdamın da yeniden yükseleceğine dikkat çeken Hideto Yamasaki, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kapasite 50 binlerde iken Honda Türkiye'de bin 400 kişi çalışıyordu.

Üretim 20 bine düştüğü için şu anda yaklaşık 800 kişi çalışıyor. Ancak kapasitenin arttırılmasıyla istihdamı yeniden bin 400 kişiye ulaşabilir."


Araba fiyatına motosikletler EMEKLİLERİ CEZBEDİYOR

Ukrayna'dan Türkiye Honda Genel Müdürlüğü'ne atanan Japon Hideto Yamasaki ile MotoPlus Fuarı'nda yeni gündemini konuştuk. Bugün sona erecek fuarda 6'sı yeni toplam 30 model sergilediklerini belirten Hideto Yamasaki, 2 bin 800 ile 59 bin 500 TL fiyat aralığındaki motosikletlerin kullanıcıları hakkında şu bilgileri verdi: "Ticari alanında dışındaki özel motosiklet kullanımını ikiye ayırmak mümkün. Birinci grup, gelir arttıkça bisikletten motosiklete geçenler... İkincisi ise hobi olarak kullananlar. Fuarı gezenler daha çok sportif ve hobi amaçlı olanlar... Emekli olan ve gençliğinde yapamadıkları hayallerini gerçekleştirmek isteyenler de bu gruba giriyor."


En fazla çalışan kişi genel müdür

Ukrayna'da üretim olmadığı için Türkiye'deki görevin daha ağır olduğunu dile getiren Yamasaki, bu durumun çalışma temposuna da yansıdığına işaret ederek şöyle devam etti: "Sabahları 05:30'da kalkıyorum, jimnastiğimi yapıyorum. Mesai saatimiz saat 08:00'de başlıyor. Akşamları 20:00'ye kadar çalıştığım oluyor. Ukrayna'da ise güne saat 07:00'de başlıyordum." Eşi ve çocuklarıyla birlikte hafta sonları Türk kültürünü tanımaya çalıştığını anlatan Yamasaki, "Keyif için motosiklet kullanmak isterdim, ancak çalışmak gerek" dedi.



13 yıl önce