|

Yalan itirafı

Türkiye’ye iftiralarda bulunan Reza Zarrab, cezaevindeki bir görüşmesinde “ABD'de hapishaneden çıkmak için işlemediğin suçları kabul etmek zorundasın” dediğini kabul etti. Mahkemedeki çapraz sorgusunda “Bu ifadeleri kullandınız mı?” sorusuna Zarrab, “Evet, yalan söylemenin ABD’de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğunu söyledim” karşılığını verdi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:13 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Reza Zarrab hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi.
​İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Reza Zarrab hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Reza Zarrab hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, hakkında geçen hafta başlatılan ve mal varlığına el koyulan şüpheli Reza Zarrab ile ilgili soruşturma sürüyor.

14 YENİ GÖZALTI

Soruşturma kapsamında Zarrab’ın yanında çalışan ve ABD’deki davaya evrak yolladığı iddia edilen şüpheliler Sinem Arslan, Regaip A. ve Mustafa H’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Elde edilen yeni deliller ışığında soruşturmanın genişletilmesi üzerine söz konusu 3 şüpheli dışında 14 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların buradaki işlemleri sürüyor.

LİSTEDE AKRABALARI YOK

Gözaltına alınan şüphelilerin Reza Zarrab’ın mali işlerini kontrol eden kadrosu olduğu ifade edildi. Öğrenilen bilgilere göre, listede Zarrab ile akrabalık bağı olan kimse bulunmuyor. Öte yandan, emniyete gönderildiği iddia edilen bir ihbarda, gözaltında olan Regaip A.’yı tanıdığını söyleyen biri, Regaip A, Mustafa H. ve Sinem Arslan’nın FETÖ’cü olduğunu ifade ederek, söz konusu kişilere görevden alınan FETÖ’cü bazı polislerin evrak getirdiklerini söyledi.

EVRAKLARI ABD’YE
GÖTÜRECEKLERDİ

Bunun üzerine yapılan operasyonla gözaltına alınan 3 şüphelinin adreslerinde yapılan aramada Zarrab’ın şirket bilgilerinin bulunduğu dijital verilerin elde edildiği belirtildi. Zanlıların dijital malzemelerinden ele geçirilen dokümanların incelendiği, bir şüphelinin telefonundan çıkan belgede, şüpheli Zarrab’ın Dubai’ye yerleşmek için araştırma yaptırdığına dair ifadelerin yer aldığı belirtildi.

BELGELERİ YAKACAKTI

Öte yandan, Sarıyer’de, Reza Zarrab’la bağlantılı olduğu belirtilen bir şirkette bazı evrakların yakılmak istendiği iddiaları üzerine polis çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, buradan elde edilen bazı belgelere incelenmek üzere el koyuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca şüpheli Reza Zarrab ve yakınları hakkında geçen hafta soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

  • Zarrab'tan yalan itirafı
  • ABD'de görülen Reza Zarrab davası dün ilginç bir itirafa sahne oldu. Zarrab, cezaevinde yaptığı bir görüşmede "Hapishaneden çıkmak için işlemediğin suçları kabul etmek zorundasın" dediğini kabul etti.
MAHKEMEYE SUNULDU

New York'ta önceki gün görülen duruşmada tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları, Zarrab'ın hapishanedeki telefon görüşmelerinin kayıtlarına ilişkin mahkemeye bir mektup sundu. Savunma avukatlarının sunduğu mektupta, 15 Eylül 2016'da Zarrab ile Ahad isimli bir kişi arasında geçen telefon konuşmasında Zarrab'ın "ABD'de hapishaneden çıkmak ya da daha az ceza almak için işlemediğin suçları kabul etmek zorundasın" dediği belirtildi.

ERİŞİME AÇILDI

Mektupta Zarrab'ın "daha az ceza alabilmek için yalan ifade vermekte istekli olduğu" belirtildi. Ancak, mahkemenin elektronik belgelere erişim sistemine yüklenen mektup, kısa süre sonra mühürlendi ve kamu erişimine kapatıldı. Ancak daha sonra kayıtlara erişim yeniden açıldı

'EVET SÖYLEDİM'

Davanın dün devam eden duruşmasında bu mektup ve kullandığı ifadeleri Reza Zarrab'a soruldu. Atilla'nın avukatı Fleming "Kayıtlarda geçen ifadeleri kullandınız mı?" diye sordu. Zarrab ise " Evet, yalan söylemenin ABD'de hapisten çıkmanın en hızlı yolu olduğunu söyledim" karşılığını verdi.

ŞEMAYI FBI ÇİZDİRMİŞ

Yine Zarrab'ın FBI tarafından kendine dayatılan iftiraları yönelttiği de çapraz soruda bir kez daha tescillendi. Fleming, Zarrab'a jüri önüne çıkmadan önce FBI ile şema çizme provası yapıp yapmadığını sordu. Zarrab ise "Evet, burada çizdiğim şemalar gibi, savcılık için de bazı şemalar çizdim" dedi. Zarrab ayrıca şüpheli olarak gözüken isimlere tuzak kurmak için FBI ile anlaştığını da söyledi.


#Reza Zarrab
#ABD
#Dava
6 yıl önce