|

Yardım seferberliği

İHH öncülüğündeki 300 sivil toplum kuruluşu, iki milyonu aşkın ihtiyaç sahibi için “Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın” sloganıyla bir yardm kampanyası başlattı. Bu kapsamda muhtaçlara bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan 125 lira değerindeki “Acil Kış Yardım Paketi” gönderilecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 21:45 - 12/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 300 sivil toplum kuruluşunun katkısıyla düzenlediği “Kış Kampanyası”yla 23 ülkeden 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibine yardımda bulunacak. Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine yardım göndermek istediklerini söyledi.


KAYBEDECEK DAKİKAMIZ YOK

“Biz 6 eksiğin tamamlanmasını istiyoruz* diyen Yıldırım “Mesela, bir kutu bebek bisküvisi 5, bot 30 lira. Bir battaniye, eldiven, hepsi böyle küçük miktarlara alınabilecek şeyler. Çocuğunuz, okulda israf ettiği parayla bir çocuğun ayakkabısını giydirebilir. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Her kayıpta biri gözyaşı döküyor. Sizler, yeryüzünün iyilik meleklerisiniz” dedi.


23 ÜLKEYE ULAŞTIRILACAK

“Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın” sloganıyla yeryüzünde yoksulluk, savaş, hastalık ve afetlerden ötürü zorlu kış şartları altında yaşam mücadelesi veren insanlara yönelik kampanyayla 23 ülkede 2 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine yardım ulaştırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan 125 lira değerindeki “Acil Kış Yardım Paketi” gönderilecek. Kampanyaya Vakfın banka hesap numaralarıyla veya “online.ihh.org.tr” adresi üzerinden kredi kartıyla bağış yapılabilecek. Ayrıca “KIŞ” yazıp 3072'ye kısa mesaj gönderilerek kampanyaya 5 lira katkıda bulunulabilecek.



Suriye'ye acil un desteği


İHH Başkanı Bülent Yıldırım, vakfın “Un Kampanyası”na da destek istedi. Kampanyanın tanıtım toplantısına Yıldırım'ın yanı sıra eski Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Samir Hafez ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu 'nun da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İHH'nın Kilis'teki tesislerinde pişirilen ekmekleri savaş bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.


#İHH
#İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakf
#İHH Başkanı Bülent Yıldırım
8 yıl önce