|

Yazıyla konuşuyorlar

İletişim ağı büyük ölçüde deşifre edilen FETÖ’cüler yeni bir yöntem geliştirdi. Kripto FETÖ’cüler, pastane, restoran gibi yerlerdeki wi-fi üzerinden görüntülü görüşüyor. Ancak, hiçbir şekilde konuşmuyor, mesajlarını kağıda yazarak ekrana tutuyorlar.

Kıymet Sezer
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 01:22 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ, varlığını sürdürme çabasında. Edinilen bilgiye göre, örgüt mütevelli heyetleri toplanmaya ve himmet alınmaya yeniden başlandı. Örgüte yeni üye kazandırma çalışmaları da başlatıldı. Ancak Türkiye’nin etkin terörle mücadele faaliyetleri nedeniyle, terörist örgüt dışarıdan üye bulmakta zorlanıyor. Yeni üyeler, FETÖ’cülerin çocukları, yeğenleri ve diğer yakın akrabaları arasından seçiliyor ve örgüte katılmaya ikna ediliyorlar. Eski gücüne yeniden kavuşmayı arzu eden terörist örgüt, yurtdışındaki firari üyeleri üzerinden yoğun propaganda ve algı operasyonları yürütüyor. Hükümeti, devleti ve FETÖ ile mücadele çabalarını karalayarak itibarsızlaştırmaya ve kendilerini masum göstermeye çalışıyorlar. Bu kampanyalarla büyük zarar verdikleri TSK’yı aciz göstermek suretiyle Türkiye’ye açık müdahale çağrıları yapıyorlar.

MAKSİMUM GİZLİLİK

  • FETÖ’nün kriptoları maksimum gizlilikle hareket ediyor. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden bugüne Bylock, Ankesör gibi araçlarla kurdukları iletişim ağı büyük ölçüde deşifre edilen örgüt, kriptonun kriptosu denilebilecek yöntemlere başvuruyor. Güvenlik güçleri tarafından deşifre edilen bu yeni yöntemde, örgüt toplantıları ve faaliyetlerinin iletilmesi için üyeler arasında ne yazılı ne de sesli mesaj kuruluyor. Örgüt üyeleri, yoğun ziyaretçi alan lokanta, pastane gibi işletmelerin wi-fi ağları üzerinden görüntülü konuşuyorlar. Bu görüşmeler bu işletmelerin içinde de yapılmıyor. İşletmelerin wi-fi ağlarına yakın noktalardan bağlanarak yapılan aramalarda örgüt üyeleri karşılıklı olarak mesajlarını, üzerine yazdıkları kağıtları birbirlerine göstermek suretiyle iletiyorlar.

İTİRAFÇI LİSTELERİ PENSİLVANYA’DAN

Örgütün kriptolarının hareketliliklerini arttırdığı son dönemde kriptoların deşifre edilmemesi için de büyük çaba gösteriliyor. FETÖ itirafçılığı sulandırmak suretiyle kriptolarını gizlemeye ve daha fazla kan kaybetmemeye çalışıyor. Buna göre, itirafçıların verdikleri ifadelerle deşifre ettikleri isimler bir liste olarak Amerika’ya gönderiliyor. Listede yer alan örgüt üyeleri adının itiraflarda çıktığı konusunda uyarılıyor. Bu kişiye itirafçı olduğunda vereceği ifade de örgüt tarafından iletiliyor. Bu yolla kişi, itiraflarının Pensilvanya’ya ulaştığından haberdar edildiği gibi, örgüt talimatlarına uyması konusunda da baskılanıyor. Son dönemde pek çok itirafçının bu şekilde kontrollü itiraflarda bulunduğu belirtiliyor.

  • İtirafçı ihaneti deşifre olmuştu
  • İtirafçılığın örgüt tarafından nasıl istismar edildiği Yeni Şafak’ta geçtiğimiz hafta yayınlanan “Şipşak Casusluk” başlıklı haberle ortaya konulmuştu. İtirafçı olarak cezaevinden salıverilen FETÖ’cü asker, Turgut Reis Fırkateyni’nin İzmit Dilburnu’nda test ölçümleri yapıldığı sırada görüntülerini çekerek, görüntüleri yurtdışındaki firari FETÖ’cülere atmış, firari FETÖ’cüler de bu görüntüleri “Turgut Reis karaya oturdu” yalanıyla sosyal medya ve FETÖ’cülere kol kanat geren Yunanistan medyasına servis ederek Türk Deniz Kuvvetleri’ni karalama kampanyası yürütmüşlerdi.

Ses dalgası tespiti görüntüye sevk etti

Halen güvenlik güçleri, teknik takipte ses dinlemesi yapıyor, mesajlaşma sistemlerini çözüyor. Görüntülü görüşmelerde sesli görüşme varsa yine bu da ses dalgası üzerinden teknik takibe takılıyor. Ancak görüntülü görüşmeler, eğer o telefon numarasına ait özel bir takip yoksa takibe ve kayda girmiyor. Özel bir takip varsa ancak önceden kayıt verilmesiyle bu mümkün olabiliyor. Görüntülü görüşmeler, kayıtlar çok geniş bir alanı tuttuğundan, genel bir teknik takibi zor bir alan durumunda. Bu nedenle de henüz tespit edilememiş kripto FETÖ’cüler, herhangi bir takibe takılmamak için, görüntülü görüşmeleri, wi-fi hattını kullandıkları mekanın dışında ve ses çıkarmaksızın ellerindeki notları birbirlerine göstermek suretiyle gerçekleştiriyorlar.

#FETÖ
#Kripto
#Haberleşme
5 yıl önce