|

Yeni vizyon yeni görünüm

İstanbul'un önemli noktalarından olan Küçükçekmece-Avcılar arasındaki E-5 yolunun her iki tarafında kalan kumsal alan ile Kartal-Pendik kıyı kesimini, dünyaca ünlü altı mimar düzenleyecek.

Yeni Şafak
00:00 - 29/03/2006 Çarşamba
Güncelleme: 11:55 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi (İMP), İstanbul'un dünya metropolleri arasında yerini alması ve kentsel mekanlarda hayat kalitesinin artırılması amacıyla önemli odak noktalarında dönüşüm projeleri planlıyor. İMP tarafından Küçükçekmece sahilinin iç ve dış kumsal bölgesi ile Kartal-Pendik kıyı kesimi için dünyanın önde gelen altı mimar ve kentsel tasarım grubuna birer proje hazırlatıldı. Büyük ölçekli kentsel tasarım ve mimari projeleriyle öne çıkan dünyaca ünlü altı mimar, projelerini sunmak amacıyla 27 Mart'ta İstanbul'a gelecek. Uluslararası bir Değerlendirme Kurulu tarafından ele alınacak bu projeler arasından ideal birer proje seçilecek.

İMP'DEN İSTANBUL'A YOL HARİTASI

İstanbul'un plansız büyümesinin önüne geçilmesi ve İstanbul'un yeni imar ve ulaşım master planlarının oluşturulması amacıyla Mart 2005'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan İMP, yaşanabilir kentsel alanların oluşturulması, şehrin su havzaları ve yeşil alanlarının korunması, ulaşım aksaklıklarının belirlenmesi için Prof. Hüseyin Kaptan Başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor.

  • İSTANBUL

    Hamam Eyüp Sultan'ı ısıtacak

    Tarihi Eyüp Hamamı'nın sıcak suları Eyüp Camii Avlusu'na akıtılarak cami avlusunun sürekli sıcak kalması sağlanacak. Eyüp Belediyesi, İstanbul'un anıt eserlerinden tarihi Eyüp Camii ve çevresindeki 30 bin metrekarelik alanı parke granit taşlarla döşetiyor. Eyüp Belediyesi tarafından restore ettirilen tarihi hamamın sıcak suları avluya döşenen taşların altından geçirilerek avlunun sürekli sıcak kalması sağlanacak. İstanbul'un fethinden sonra Fatih sultan Mehmet tarafından yaptırılan Eyüp Sultan Hamamı restore edilerek bu yıl içinde hizmete sunulacak. Tarihi Eyüp Hamamı'nda yabancı turistler için sauna, fitness ve masaj odası da bulunacak. Eyüp'ü önemli bir turizm merkezi haline dönüştürmeyi planlayan Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, "Tarihe karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Eyüp Sultan Hamamı'nın restorasyonunu Ağustos ayına doğru bitirerek hizmete açmayı hedefliyoruz'' dedi. n İSMAİL ZELVİ/ İSTANBUL


    Ünlü mimarlar eserleriyle İstanbul'da yaşayacak

    İMP tarafından hazırlatılan kentsel tasarım ve dönüşüm projeleri ile İstanbul'a uluslararası bir vizyon kazandırılacak. Dünyaca ünlü 6 mimarın hazırladığı projelerden ikisi, Kartal ve K.Çekmece'de hayat bulacak. Küçükçekmece-Avcılar İç Dış Kumsal Alanı, Kentsel Tasarım Projesinde; Kengo Kuma (Japonya), Ken Yeang (Malezya), MVRDV Mimarlık (Hollanda), Kartal Alt Merkez ve Kartal-Pendik Kıyı Kesimi Projesinde ise Zaha Hadid (İngiltere), Massimiliano Fuksas (İtalya) ve Kisho Kurokaw (Japonya) yer alacak. Ünlü mimarların katkısıyla İstanbul iç ve dış kumsal alanlarda uluslararası standartlara sahip olacak.


    Öncülü gençlerden töre mesajı

    Öncü Eğitim Kurumları öğrencileri, 'Şu Çılgın Türkler' kitabının yazarı Turgut Özakman'ın 'Töre" adlı oyununu sahneye koydu. Gündeme hep acılı ve kanlı yüzüyle çıkan törenin panzehirinin yine kendi içinde olduğu mesajı veren oyunda; sevgi, merhamet ve aile kavramlarının da törenin içinde olduğu anlatılıyor. Üniversiteye hazırlanan genç oyuncuların sahnelediği 'Töre" adlı tiyatro oyunu Pazartesi akşamı bir kez daha seyirciyle buluşacak.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL

    Eyüplü Rizeliler örgütlendi

    Eyüp ilçesinde Rizeliler Derneği açıldı. Yaklaşık 10 bin kişiyi çatısı altında toplayan derneğin açılışını Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç yaptı. Açılış öncesi Eyüp Sultan Mehteri vatandaşlara konser verdi. Derneklerin, gelenek ve görenekleri yaşatan yerler olduğunu belirten Başkan Genç, Eyüp ilçesinde bulunan yaklaşık 10 bin Rizeli'yi bir araya getirdiklerini, Karadeniz'in horon ve kemençesinin Rizeliler Derneği ile her zaman yaşatılacağını ve daha da güçleneceğini söyledi.


    Galata Köprüsü trafiğe kapatılacak

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yeni Galata Köprüsü'nün, periyodik bakım çalışmaları nedeniyle 30 Mart'ta 3.5 saat süreyle yaya ve araç trafiğine kapatılacağını bildirdi. Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün, Yeni Galata Köprüsü'nde mesnet, kiriş ve kilitlerin yağlanması gibi bakım hizmetleri yapacağı belirtilerek Çarşamba gününü 30 Mart Perşembe gününe bağlayan gece 01.00-04.30 saatleri arasında yaya ve araçların Haliç Köprüsü'nü kullanmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

  • İSTANBUL (A.A) ----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce