|

12 yaşındaki çocuga tatbikat kurşunu

Brezilya'nın Rondonopolis kentinde, inzibatların rehin alma eylemi tatbikatında gerçek mermi kullanılması, 12 yaşında bir çocuğun ölümüne yol açtı

Rio De Janeiro
00:00 - 28/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:58 - 28/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
12 yaşındaki çocuga tatbikat kurşunu
12 yaşındaki çocuga tatbikat kurşunu

Brezilya'nın Rondonopolis kentinde, inzibatların rehin alma eylemi tatbikatında gerçek mermi kullanılması, 12 yaşında bir çocuğun ölümüne yol açtı. Askeri İnzibat Başkanlığı'nın açıklamasında, halkın da izlemesine izin verilen tatbikatta kuru sıkı silah kullanmak yerine yanlışlıkla gerçek mermi kullanıldığı belirtildi. Ülkenin batısındaki Mato Grosso eyaletinde bulunan Rondonopolis'teki tatbikatta, 10 kadar izleyicinin de yaralandığı kaydedildi.


Mato Grosso eyaletinin Rondonopolis kentinde, izleyicilerin, özel güçlerin 8 üyesinin, bir rehin alma eylemine ateş açarak nasıl müdahale edeceklerinin sergilendiği tatbikatı izledikleri sırada bir askerin kullandığı gerçek mermiyi ateşlemesi ortalığı kana buladı. Luiz Enrique adındaki 12 yaşındaki gencin ölümü ve 6'sı çocuk 12 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.


Tatbikatı izlemeye gelmişti

Rehin alma eylemi gerçekleştirilen tatbikatı izlemeye gelen Luis Henrique isimli gencin ölümüne neden olan Brezilyalı asker hakkında soruşturma başlatılırken yaralanan 6'sı çocuk 12 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.



17 yıl önce