|

200 sanatçı bienal için zili çalıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 4.Tasarım Bienali yarın başlıyor. “Okullar Okulu” temasıyla gerçekleşen bienal 200 sanatçıyı ağırlayacak. Bienal kapsamında birer okula dönüştürülen altı farklı mekanda eğitim ve tasarım etrafında şekillenen, göçten iklim değişikliğine, teknolojiden kültüre uzanan işler ziyaretçiyle buluşacak.

Seray Şahinler Demir
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:16 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
“Okullar Okulu” temasıyla gerçekleşen bienal 200 sanatçıyı ağırlayacak.
“Okullar Okulu” temasıyla gerçekleşen bienal 200 sanatçıyı ağırlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 4.kez düzenlenen Tasarım Bienali yarın başlıyor. Okullar Okulu başlığıyla Joan Boelen küratörlüğünde hazırlanan bienal bu yıl 200'ün üzerinde katılımcıyı ağırlayacak. 4 Kasım'a kadar ücretsiz olarak görülebilecek bienalde tasarımdan gastronomiye teknolojiden ekonomiye uzanan pek çok iş ziyaretçilerle buluşacak.

EĞİTİMİ YENİDEN TASARLIYOR

Tasarım Bienali bu yıl Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, ARTER, Salt Galata ve Studio-X olmak üzere altı mekana yayılıyor. Bu mekanlar bienalin teması kapsamında birer okula dönüştürülmüş. Bozum, Akışlar, Ölçekler, Dünya, Zaman ve Sindirim Okulu'nda yer alan işler tasarım için eğitim, eğitim için tasarım sorgulamasıyla üretilmiş. Hepsi aynı zamanda eğitimi yeniden tasarlamaya yönelik. Haritalar, yiyecekler, zanaat, yapay zeka gibi kavramlara odaklanan birçok işin temelinde tasarımı ve öğrenme biçimini yeniden ele alan projeler var. Küratör Jan Boelen'e göre bienal sorulara cevap önermekten ziyade eğitim ve tasarım eğitimi hakkında bir tartışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.


GÜNCEL TARTIŞMALAR DA VAR

Yapılara, iklime, üretime, teknolojiye ve yemek kültürüne referans veren projeler kavramlara yönelik anlayışları sorgularken mevcut kabullere göndermeler yapıyor. Arter'deki Dünya Okulu gezegendeki hem çevresel hem beşeri dönüşümlere dikkat çekerken Studio-X'tei Sindirim Okulu bugün sıkça gündeme gelen yemek kültürü ve gıda tedarik zinciri arasında ilişkiyi irdeliyor. Akbank Sanat'taki işler yine çokça tartışılan yapay zekayı temel almış.


Derslikler hazır

4.Tasarım Bienali’nin başlığı Okullar Okulu olunca haliyle dersler de devreye giriyor. Bienal boyunca pek çok mimar, sanatçı ve tarihçi ziyaretçilerle buluşacak. Ziyaretçiler Akbank Sanat, Yapı Kredi, Arter ve Studio X’te oluşturulan “derslik”lerde üretim süreçlerini izleme fırsatı bulacak. Kimi okullarda interaktif projeler de mevcut. Bienalde yer alan işlere ve etkinlik programına okullarokulu.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.

#Bienal
#Sanat
#İstanbul Kültür Sanat Vakfı
6 yıl önce