|

6 ton mesir macunu saçıldı

UNESCO’nun miras listesinde yer alan Manisa Mesir Macunu Festivali’nde 6 ton macun saçıldı. Cadde ve sokakların süslendiği kentte, yüzlerce kişi festivalin tadını çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 понедельник
Güncelleme: 00:10 - 30/04/2018 понедельник
Yeni Şafak
 Manisa Mesir Macunu Festivali’nde 6 ton macun saçıldı
Manisa Mesir Macunu Festivali’nde 6 ton macun saçıldı

UNESCO’nun “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi”nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde mesir macunu saçımı yapıldı. Festival için cadde ve sokakları süslenen kentte kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’da mehteran marşları eşliğinde başladı.

KUBBEDEN ATTILAR

Manisalıların Türk bayrakları ile eşlik ettiği yürüyüşe Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Vali Hakan Güvençer, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleri ve yabancı delegasyon katıldı. Öğle ezanının okunmasının ardından temsili Osmanlı padişahları katılımcıları selamladı.


Daha sonra Yavuz Sultan Selim’in eşi ve Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’yi huzuruna kabul ederek kendisine şifa kaynağı mesirin beratını vermesi canlandırıldı. Sultan Camisi şerefe ve kubbelerindeki 16 nokta ile civardaki 27 evin çatı ile balkonlarından, 6 ton mesir macunu halka saçıldı.

#Maninsa
#Erkan Akçay
#Hakan Güvençer
6 лет назад