|

Amacımız iyi edebiyat

İz Yayıncılık bünyesinde genç edebiyatçıların eserlerine yer veren Muhayyel dizisinin son durağı Muhayyel Dergisi oldu. Edebiyatın birçok dalını buluşturacak derginin yayın danışmanı Cemal Şakar, “Öykü, roman, şiirdünyaya iyi geliyor. Muhayyel de öyle olacak. Amacımız iyi edebiyat” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:33 - 7/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hasan Aycın’ın çizgileriyle açılan derginin ilk sayısında Özkan Gözel, Suavi Kemal Yazgıç, Mustafa Çiftçi, Ali Emre, Necip Tosun, Zeynep Tupçe Karadağ gibi isimlerin yazıları yer alıyor.
Hasan Aycın’ın çizgileriyle açılan derginin ilk sayısında Özkan Gözel, Suavi Kemal Yazgıç, Mustafa Çiftçi, Ali Emre, Necip Tosun, Zeynep Tupçe Karadağ gibi isimlerin yazıları yer alıyor.

Okurların severek takip ettiği edebiyat dergilerine bir yenisi daha eklendi. İz Yayıncılık’ın üç yıl önce başlattığı ve genç edebiyatçıların eserlerine yer verdiği Muhayyel edebiyat dizisinin devamı niteliğinde olan Muhayyel dergisinin ilk sayısı çıktı. Derginin yayın danışmanlığını Cemal Şakar, yayın yönetmenliğini Güray Süngü, editörlüğünü ise Dilek Kartal, Senem Gezeroğlu, Hüseyin Ahmet Çelik ve Selma Aksoy Türköz üstleniyor.

SOHBETTE KALMASIN

Derginin yola çıkış öyküsünü Cemal Şakar’dan dinledik. Bütün dergilerin serüveninin temelde aynı olduğunu belirten Şakar, “Bir kaç edebiyatçı, yazar vardır, sohbet ediyorlardır, bir dergi fikri atılır ortaya, nereden geldiği, ilk kimin attığı bile mühim değildir, birden kendinizi dergiyi planlarken, hayal ederken bulursunuz. Bizde de böyle oldu ama bir baktık, sohbetini yaptığımız şey sohbet olarak kalamayacak kadar kanlı canlı hale geldi, bize de ona bir suret belirlemek düştü” dedi.

SÖZÜMÜZ SANATA DAİR

Şakar, derginin amacını ise şu sözlerle anlattı: “Her nitelikli derginin amaçladığını istiyoruz. İyi bir edebiyat. Ülkemizde pek çok nitelikli dergi var. Köklü dergilere de sahibiz. Öyküler, romanlar, şiirler dünyaya iyi geliyor. Muhayyel de elbet iyi gelecektir. Yaptığı şey ne olursa olsun, onu ciddiyetle yapmanın gereğine inanıyoruz. Tutkuyla yapmanın şart olduğunu, görev savmak için yapılan hiçbir şeyin kimseye dokunmayacağını biliyoruz. Bu sebeple sanata ve edebiyata dair güzel şeyler söylemek istiyoruz.”

  • Yol haritamız olacak
  • Derginin yayın danışmanı Cemal Şakar, Muhayyel’in bir edebiyat dergisi olduğunu hatırlatarak, içerik planları hakkında şu bilgileri veriyor: “Deneme, inceleme, eleştiri, düşünce yazıları ağırlıklı olacak. Elbette öyküye yer vereceğiz. Ama bir öykü dergisi olmak niyetinde değiliz. Şiir yayınlayacağız ama daha doğrusu şiir değil, şair yayınlayacağız. Her sayımızda bir şaire yer vereceğiz, o şairin bir kaç şiiri, hakkında bir yazı, şairle yapılmış bir söyleşi ile her sayımızda bir şaire işaret etmiş olacağız. Sabit köşelerimiz var. Bu salt bir yayınevi hareketi değil.”
#Muhayyel Dergisi
#Dilek Kartal
#Senem Gezeroğlu
#Hüseyin Ahmet Çelik
6 yıl önce