|

Asi Nehri'nde artık tekne turları yapılıyor

Hatay'ın Samandağ ilçesinden Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nde tekne turları düzenlenmeye başladı.

Cihan
00:00 - 30/10/2012 Salı
Güncelleme: 15:25 - 30/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Asi Nehri'nde artık tekne turları yapılıyor
Asi Nehri'nde artık tekne turları yapılıyor

Antakya Belediye'si tarafından 'Asi Nehri 2. Etap Çevre Düzenleme Çalışmaları' çerçevesinde nehir üzerinde yapılan yaya köprüsünün hemen yan kısmına inşa edilen iskeleden 20 kişilik tekneye binilerek 400 metrelik alanda tekne gezisi başlatıldı.

Tekne turu haftanın 7 günü 10.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılacak. Tekne turlarına katılacak sivillerden 5 TL, öğrencilerden 3 TL alınacak.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş Asi Nehri üzerinde bulunan bu iskele de kura sonucu her ay iki çiftin nikâhının kıyılacağını söyledi. Nikâh törenini nehir çevresinde yürüyüş yapan herkes görüp duyabileceğini aktaran Savaş ' Nehirde teknelerle gezintiler yapılabilecek. Hataylılar teknelere bu iskeleden inip binecekler. Bu uygulamanın temel amacı kentin cazibesini artırmak, Asi Nehri'nin kötü koku ve görüntü kirliliğinden öte, tekne gezintisi ve nikâh töreni gibi insanlara tebessüm ettiren uygulamalarla anılmasını sağlamak.' dedi.

Belediye Başkanı Savaş, suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir nehir için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Asi'nin Antakya'nın gerdanı olduğunu vurguladı.


12 yıl önce