|

Aşkı için unvanından vazgeçti

Japonya prensesi Ayako ile imparatorluk ailesinden olmayan iş adamı Kei Moriya'nın düğünü gerçekleşti. İmparatorluk ailesinden evlenmediği için prenses Ayako, ailesinden ayrılmak zorunda kalarak unvanından vazgeçti.

Yeni Şafak
16:34 - 29/10/2018 الإثنين
Diğer
Japonya prensesi Ayako ile iş adamı Kei Moriya.
Japonya prensesi Ayako ile iş adamı Kei Moriya.

Çiftin geleneksel yöntemlerle gerçekleşen düğünü, Meiji Tapınağı'nda gerçekleşti. İmparatorun kuzeninin kızı olan 28 yaşındaki prenses Ayako, büyük bir gemicilik şirketi için çalışan 32 yaşındaki Kei Moriya ile evlendi.

Japonya'da, imparatorluk ailesinden biriyle evlenen kadınlar imparatorluk ailesi sayılırken, 'sıradan' biriyle evlenen imparatorluk ailesi bir kadın ise aileden ayrılmak zorunda.


Sıradan birinin yaşamını öğretmek istiyor

Moriya da, imparatorluk ailesinden ayrılan Ayako'ya 'sıradan birinin yaşamını' öğrenmesine yardımcı olmak istediğini belirtti ve "Mutlulukla dolu bir aile kurmak için birlikte, el ele çalışmak istiyorum" dedi.

Japon medyasına göre yüzük takma töreni ve sake paylaşımını içeren düğün, tapınak kompleksi içindeki pagoda benzeri binalardan birinde gerçekleşti. Çiftin düğünü, Japon inancı Şintoizm'le bağlantılı sıradan ritüellerden oluştu.

Evlilik törenine aile yakınlarından yaklaşık 30 kişi katılırken, tapınak etrafında bine yakın kişi toplandı. Ayako tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu günü çok sayıda kişiyle kutlamaktan dolayı çok mutluyum. Güzel bir çift olacağız" ifadelerini kullandı. Geçen hafta İmparator Akihito'yla vedalaşan Ayako, imparator ve imparatoriçeye eski bir aile mensubu olarak hizmet etmeye devam etmeyi umduğunu söyledi.


Bir kişi daha aileden ayrılacak

Sputnik'in haberine göre, öte yandan, imparatorun en büyük torunu ise 2020'de 'soylu olmayan biriyle' evlenmeyi planlıyor. Japon imparatoru Akihito, gelecek sene tahttan çekileceğini söyledi. Akihito'nun yerini ise Veliaht prens Naruhito alacak.

#Japonya
#Prenses
#Düğün
#Gelenek
#Ayako
٪d سنوات قبل