|

Atölyelerde bilgi pratiğe dönüşecek

Tasarım Beceri Atölyeleri, Ankara’daki Bilge Kağan İlkokulu’nda tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Çocuklar, burada öğrendiklerini aynı anda pratiğe dökebilecek. Mesleki deneyimle erken yaşta tanışacaklar” dedi.

Yasamin Asan
04:00 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 23:40 - 27/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Emine Erdoğan, Tasarım Beceri Atölyeleri Tanıtım Programı'na katıldı.
Emine Erdoğan, Tasarım Beceri Atölyeleri Tanıtım Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığınca Bilge Kağan İlkokulu'nda düzenlenen Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) Tanıtım Programı'na katıldı. Tasarım-beceri atölyelerini öncü bir çalışma olarak gördüğünü belirten Erdoğan, "Bilgiyle hayat pratiğini birleştirmeyi hedefleyen bu atölyeler, çocuklarımızı hayata hazırlamayı amaç edinmektedir. İşte tasarım-beceri atölyeleri, çocuklarımıza, öğrendiklerini aynı anda pratiğe dökebilecekleri bir imkan sağlayacak. Çocukların mesleki deneyimle erken yaşta tanışması mümkün olacak. Bilgiyi sonradan unutulacak beyhude bir ezbere çevirmeyecekler" dedi.


YAZILIM, TASARIM VE SPORA KADAR HER ALAN VAR

  • Tasarım-beceri atölyelerinin demode eğitim anlayışını değiştireceğini söyleyen Erdoğan, "Ülkemizin her yerinde, bütün okullarımızda yaygınlaşacak bu atölyeler sayesinde, çocuklarımız bilgiyi bilgeliğe dönüştürecekler. Tasarım-beceri atölyelerinde sanat, bilim, kültür, spor ve yaşam bir araya geliyor. Görsel sanatlardan müziğe, yazılım ve tasarımdan tabiat ve hayvan bakımına, drama ve eleştirel düşünceden spora kadar birçok alan var. Öğrenciler burada takım çalışmalarına dahil olarak bilgiyi anında eyleme dökme fırsatı bulacaklar" diye konuştu.

İŞİNSANLAR ATÖLYE MALİYETİNİ ÜSTLENMELİ

İşinsanlarını, kurumlarımızı, okullarımızdaki tasarım-beceri atölyelerinin sayısının artırılmasına katkı vermeye davet eden Erdoğan, "Eğitim sevdalısı herkes, bir atölyenin maliyetini üstlenebilir veya buralarda kendi sanatını çocuklarımıza aktarabilir" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise "Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin okullarımızda yaygınlaştırılmasında mesele sadece malzeme ve inşaat meselesi değil. Bizim bir mantalite değişikliği iddiamız var, bunun için de eğitim ve toplumun bütün paydaşları bu çalışmayı sahiplenmeli" dedi.

#Tasarım Beceri Atölyeleri
#Bilge Kağan İlkokulu
#Emine Erdoğan
5 yıl önce