|

BAFTA'nın en iyisi The King

Oscar'ın habercisi sayılan BAFTA ödüllerini, bu sene The King's Speech (Zoraki Kral) topladı. Filmdeki rolüyle “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü Colin Firth alırken, “Black Swan”daki (Siyah Kuğu) rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü Natalie Portman'ın oldu.

Londra
00:00 - 15/02/2011 Salı
Güncelleme: 23:28 - 14/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
BAFTA'nın en iyisi The King
BAFTA'nın en iyisi The King
KIRMIZI HALIDA YILDIZLAR GEÇİDİ

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Londra'daki tarihi opera evi Royal Opera House'da yapılan ödül töreninden önce kırmızı halıda renkli görüntüler yaşandı. Yağmurlu havaya karşın aralarında Emma Watson, Judi Dench, Julianne Moore, Audrey Tautou, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter'ın da bulunduğu çok sayıda aktris ve aktör birbirinden şık kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdi.


HAMİLE KUĞU GECEYE GELEMEDİ

İngiltere Kralı 6. George'un kekemeliğini ve tahta çıkışını anlatan “The King's Speech” (Zoraki Kral) en iyi film, en iyi erkek oyuncu (Colin Firth), en iyi yardımcı kadın ve erkek oyuncular, en orjinal senaryo gibi aday olduğu birçok daldaki ödülün sahibi oldu. Colin Firth, “A Single Man” rolüyle geçen yıl da aynı ödülü almıştı. En iyi yönetmen ödülünü ise sosyal iletişim ağı Facebook'un kuruluşunun anlatıldığı “Social Network” filminin yönetmeni David Fincher aldı.



13 yıl önce