|

Birlik olmak için

Hacı adaylarının heyecanla beklediği kuralar önceki gün çekildi ve 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Diyanet ve Diyanet TV de kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının birlik olma ve kardeşlik bilincini arttırmak için Yüzler ve Adımlar belgeseli hazırladı. En uzun hac belgeseli olan “Yüzler ve Adımlar” yarın Diyanet TV’de yayınlanacak.

Nur Banu Aras
04:00 - 30/12/2018 Pazar
Güncelleme: 22:37 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.
Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.

2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları önceki gün çekildi. Kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Diyanet ve Diyanet TV hacı adaylarının ibadetini kolaylaştırmak için belgesel çekti.

EN UZUN HAC BELGESELİ

Diyanet ve Diyanet TV işbirliği ile hazırlanan “Yüzler ve Adımlar” belgeselinde, haccın Müslümanların, bir olma, birlik olma ve kardeşlik bilincine yaptığı katkı anlatılıyor. Pazartesi günü Diyanet TV’de izleyicisiyle buluşacak olan belgesel, 90 dakikalık süresiyle bugüne kadar Türkiye’de yapılmış en uzun hac belgeseli olma özelliğin taşıyor.

BİRLEŞTİRİCİLİĞİNDEN HABERSİZİZ

Belgeselin yönetmeni Salih Özderya, hac vazifesini yerine getirirken haccın tam manasıyla topluma anlatılamadığını fark ettiğini söyledi. Haccın kişisel bir ibadet olmanın ötesinde topluca yapılan bir ibadet olduğunu belirten Özderya, “
Haccın rükünlerini şartlarını anlatıyoruz insanlara ama haccın birleştirici yönünden habersiziz. Müslümanlar olarak, Allah’ın bizden istediği birlik, kardeşlik ve tevhid mesajını hayata geçirmeliyiz. İşte hac bizi bu yegane amaca götüren büyük bir yolculuktur
” ifadelerini kullandı.
  • 16 ülkeden 23 farklı yüz
  • 2017 yılı hac mevsiminde çekilen belgesel bir yılda tamamlandı. Çekimleri Mekke ve Medine’de, Mescidi Haram, Mina, Müzdelife ve Arafat bölgelerinde, Mescid-i Nebevi, Uhud Dağı ve Kuba Mescidi’nde gerçekleşen belgeselde 16 ülkeden 23 farklı yüz yer aldı. Türkiye, Mali, Endonezya, Bulgaristan, Avustralya, Singapur, Rusya gibi ülkelerden hacıların katıldığı belgesel renkli ve sıra dışı kişiliklerle yapılan söyleşilerden oluşuyor.

#Diyanet TV
#Yüzler ve Adımlar
5 yıl önce