|

Kuruluş Osman'da sürpriz gelişme: Abdurrahman Alp geri döndü

Kuruluş Osman'da bu akşam dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakteriyle bilinen Celal Al, Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna katıldı. Al, Abdurrahman Gazi rolünü canlandıracak.

09:20 - 26/12/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:53 - 26/12/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Celal Al
Celal Al

Tarihi dizi, Diriliş Ertuğrul'da Abdurrahman Alp karakteriyle bilinen ve oyunculuğuyla gönülleri feth eden Celal Al, Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna Abdurrahman Gazi ismiyle katıldı.

Abdurrahman Gazi Kimdir?

Abdurrahman Gazi Osmanlı Devletinin kuruluşunda büyük hizmetleri geçmiş bir kumandan, Aydos Kalesi'nin fatihidir. Ertuğrul Gazi zamanında başlayan devlet hizmetini Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi devirlerinde de devam ettirmiştir.

Abdurrahman Gazi de İstanbul tarafındaki hisarlara akınlar düzenlemiştir. Bursa fethedilinceye kadar, Bizans sınırında uçbeyi olarak hizmetlerde bulundu.

Abdurrahman Gazi 1329 senesinde vefat etmiştir. İsmi Eskişehir yakınında kendi adı ile anılan köyde yaşamakta, mezarı da Samandıra, İstanbul'a baglı Abdurrahman Gazi mahallesinde bulunmaktadır.



Celal Al kimdir?

  • Celal Al, 1982 yılında Artvin'de doğdu. Oyunculuk üzerine eğitimini tamamlayan Celal Al, 2012 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde rol alarak kariyerine önemli bir adım atmıştır.
  • TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin kadrosunda yer alarak Abdurrahman Alp karakterini canlandırmıştı. Şimdi Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman'da yer alacak.

#Diriliş Ertuğrul
#Osman Gazi
#Arrahman Alp
4 yıl önce