|

Çernobil'i bile geride bıraktı

Uzmanlar, çifte felaketin neden olduğu Fukuşima'daki nükleer sızıntının, Çernobil faciasından çok daha kötü olduğunu belirtirken, Japonya Başbakanı Naoto Kan ise, ancak 3 hafta sonra felaket bölgesine gidebildi

Tokyo
00:00 - 3/04/2011 Pazar
Güncelleme: 23:20 - 2/04/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Çernobil'i bile geride bıraktı
Çernobil'i bile geride bıraktı
KANSER RİSKİ KATLANIYOR

Rus atom enerjisi uzmanları, Japonya'daki Fukuşima nükleer santralindeki felaketin 1986'da Ukrayna'daki Çernobil faciasından çok daha kötü olduğunu söyledi. Hasarın bir türlü giderilemediği Fukuşima'da ise santralden Büyük Okyanus'a yüksek radyasyonlu su akmaya başladı. Nükleer güvenlik sözcüsü, sızıntı üzerindeki havada 1000 milisievert radyoaktif madde bulunduğunu belirtti. 500 milisievertin üzerinde radyasyona maruz kalmak kanser riskini artırabiliyor.


BAŞBAKAN SONUNDA GİTTİ

Tarihinin en büyük felaketiyle mücadele eden Japonya'da Başbakan Naoto Kan, 11 Marttaki depremin üzerinden üç hafta geçtikten sonra ilk kez ülkenin kuzeydoğusundaki felaket bölgesine gitti. Başkent Tokyo'dan askeri helikopterle Rikuzentakata'ya inen Kan, deprem ve tsunamiden en fazla zarar gören Iwate bölgesindeki limanda ilk olarak gönüllü itfaiyecileri, ardından da felaketzedelerin kaldığı bir kampı ziyaret etti.


RADYOAKTİF SU PASİFİK'E SIZIYOR

Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen, 10 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden olan deprem ve tsunaminin ardından bir evin çatısında mahsur kalan köpek, sahil güvenlikçiler tarafından kurtarıldı. Hummalı bir çalışma başlatan sahil güvenlikçiler, sevimli köpeği deprem ve tsunami felaketinden 3 hafta sonra Japonya'nın kuzeydoğusundaki Kesennuma sahilinin bir kilometre kadar açıklarında sürüklenen bir evin çatısında buldu. Kurtarılan köpeğin tasması olduğu ancak tasmada herhangi bir adres bulunamadığı belirtildi.



13 yıl önce