|

Ehl-i Sünnet alimler yetişiyor

“Ehl-i Sünnet alimi olmak ise ilken, doğru seçim İLKEM” sloganıyla İlkseç Vakfı bünyesinde İslami ilimler eğitimi veren İlim ve Kültür Eğitim Merkezi (İLKEM), İlköğretimini tamamlamış gençlere İslami ilimler eğitiminin yanı sıra uzaktan eğitim sistemi ile İmam-hatip lisesini ve İlahiyat fakültesini bitirten bir merkez. İLKEM’in köklerinin Süleymaniye medreselerini dayandığını söyleyen İLKEM müdürü Muhammed Karamustafaoğlu, eğitim faaliyetlerini anlattı.

Haber Merkezi
10:47 - 28/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 11:24 - 28/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
İLKEM müdürü Muhammed Karamustafaoğlu
İLKEM müdürü Muhammed Karamustafaoğlu

İlkseç Vakfı bünyesinde 2007 yılında kurulan İlim ve Kültür Eğitim Merkezi (İLKEM) hafızlığını tamamlayan öğrencilere, açık öğretim lise ve üniversite eğitimi ile birlikte temel İslami ilimler, özel ihtisas programları, ön lisans ve DHBT Programları, Arapça dil eğitimleri vermeye devam ediyor. Alim ve fazıl fertler yetiştirmeyi hedefleyen İLKEM’in eğitim faaliyetlerine dair önemli gelişmeleri İLKEM müdürü Muhammed Karamustafaoğlu ile konuştuk. İlkem’in İlköğretimini tamamlamış gençlerimize İslami ilimler eğitimi veren, bunun yanı sıra uzaktan eğitim sistemi ile İmam-hatip lisesini ve İlahiyat fakültesini bitirten bir merkez olduğunun altını çizen Karamustafaoğlu, “Kökleri Süleymaniye medreselerine dayanan bir eğitim merkezi” dedi.


İLKEM, İslami ilimler veren bir merkez. Verilen eğitimler hakkında bilgi verebilir misiniz?

İLKEM bünyesinde Fıkıh, Tefsir, Hadis, Kelam, Tasavvuf, Arapça dilbilgisi, Tarih ve Mantık alanlarında yoğun bir ders programı takip edilmektedir. Her alanda mütehassıs hocalarımız sayesinde kaliteli bir İslami ilimler eğitimi programı sunmaktayız. Kuran tefsiri ve Sahih-i Müslim’in de içlerinde bulunduğu birçok eser baştan sona sağlıklı bir şekilde tahsil edilmektedir.

MEZUNLARA İSLAMİ İLİMLER İCAZETİ VERİLİYOR

İLKEM’de eğitimini tamamlayan öğrencilerin nasıl donanımlara sahip olacak?

Öncelikle ifade etmeliyiz ki bir müminin ilim tahsilinde en önemli hedefi tahsil ettiği ilim ile amel etmek ve sevgili Allah’ımızın rızasını kazanmaktır. Bu ilimleri okutmamızdaki amacımız milletine, ümmetine, İslam’ın inanç, amel ve ahlak boyutunu sağlıklı bir şekilde öğretecek, yaşatacak ve müminlere örnek olacak, Ehl-i Sünnet alimler, hocaefendiler, öğretim görevlileri, din adamları yetiştirmektir. Eğitim sonunda Süleymaniye medreselerinden bize miras kalan ucu Efendimize kadar uzanan ve manevi açıdan büyük bir değere sahip olan “İslami ilimler icazeti (belgesi)” vermekteyiz. Ayrıca diyanetin yeni başlayan “Kuranı Anlama programını” da öğrencimize sunup sertifika kazandırıyoruz.

Eğitim süreniz kaç yıl?

Beş sene süren İslami ilimler eğitimimiz bitirildiğinde, öğrencimiz dini alanda birçok kadroda, mevkide görev alabilmekte ve sonrasında yükselebileceği derin bir altyapıya sahip olmaktadır.





GENEL KÜLTÜR AÇISINDAN DA DONANIMLI OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Öğrenci alımınız ne zaman başlıyor ve şartları neler?
Mülakat başvurularımız
adresinden girilerek yapılabilir. Başvuru yapan kardeşlerimize mülakat tarihleri özel olarak bildirilecektir. Mülakat şartlarımız;

• 14-18 yaş aralığında olan,

• Kuranı Kerimi ezberlemiş olan (hafızlık tekrarı yaptırıyoruz),

• Ya da Kur’an-ı Kerim’i güzel bir şekilde yüzüne okuyabilen bütün kardeşlerimizi bekliyoruz.


İslami ilimler eğitimi dışında kurumun farklı özellikleri ve etkinliklerinden söz eder misiniz?

Kurumumuz talebenin eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde sürdürme adına, klimalı sınıf ve yatak odaları, kaliteli yemekhaneler, ayrıca bünyesinde bulunan havuz, sauna ve spor salonları ile öğrencimize kaliteli bir şekilde hizmet vermektedir. Bunun dışında, eğitimimizin yanı sıra İstanbul içi ve şehir dışı kültürel geziler, seminerler ve birçok alanda düzenlediği kamp ve sosyal faaliyetler ile de öğrencimizin genel kültür açısından donanımlı bir şekilde yetişmesi, eğitim sürecinde huzuru ve motivesi hedeflenmektedir.


40 HAFIZ EVLERİNDE HATİMLE TERAVİH KILDIRDI

Tüm dünyayı etkisi altına olan koronavirüs eğitim sektörünü de ekledi. Fiziki olarak okullarda eğitim bitti ve uzakten eğitime geçildi. Siz bu süreçten nasıl etkilendindiniz?

Allah’ıma hamd ediyorum ki; bu virüs imtihanı sürecinde online programlar aracılığı ile yüzde 90 oranda eğitimimizi devam ettiriyoruz. Ders programımız disiplinli bir şekilde ilerlemektedir. Bununla beraber 40 civarı hafız talebemiz evlerinde hatimle teravih namazı kıldırdı. Bizde normal olarak Bayrampaşa-Kocatepe camiinde hatimle teravih kılınmaktayken Allah’ımızın lütfu bu sene 40 civarı eve yayılmış oldu.

İLKEM hafızlığını tamamlayan öğrencilere eğitim veren bir merkez dedik. Peki vakfınız da hafızlık eğitimleri veriliyor mu?

Evet, aslında vakfımız ilk olarak hafızlık kurumları ile hizmete başlamıştı. Zamanla İslami İlimler bölümü de açıldı. Şuan Hafızlık bölümlerimizde 600 civarı öğrenci eğitim görmektedir. Hafızlık alanında öğrencilerimiz Türkiye’de birçok kez finale kalmış, dereceye girmiş ve yüksek başarı sağlamıştır. Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde olan Hafızlık bölümümüzün de başvuruları başlamıştır. 4. Sınıftan 5. Sınıfa geçen ve ortaokuldan liseye geçen kardeşlerimiz başvurabilir. İslami ilimler bölümünde bulunan her türlü imkân hafızlık bölümlerimizde de mevcuttur. Aynı siteden müracaat edilebilir.


ANNE BABALAR EN AZ BİR EVLADINIZI İSLAMİ İLİMLERE YÖNLEDİRİN

Bunun dışında söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Müslüman anne babalara; İslam’a sahip çıkmaları gerektiğini ve bunun da en az bir evlatlarını bu ilimlerin tahsiline adamaları yoluyla olacağını, ancak bu şekilde Müslümanların İslam’ı doğru anlayıp yaşamasının gerçekleşebileceğini ifade ediyorum. Son olarak bizleri yetiştiren anne-babalarımıza, başta Ali Ulvi Uzunlar hocamız olmak üzere bütün hocalarımıza, bizlerle bu yolda yürüyen dava kardeşlerimiz olan talebelerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. Başımızdaki virüs imtihanının hayırlar doğurmasını Rabbimden niyaz ediyorum.


#İlim ve Kültür Eğitim Merkezi
#İLKEM
#İlkseç
#İlkseç Vakfı
#Ehl-i Sünnet alimler
#İslami İlimler
#İslami İlimlerin merkezi
4 yıl önce