|

Fransız aktör ABD'li yönetmenlere ateş püskürdü

Gérard Depardieu, yaptığı bir söyleşide Cannes Film Festivali'ne gelen filmler ve yönetmenler hakkında ilginç ifadeler kullandı. Amerikalı yönetmenler aptal diyen Depardieu ancak hala Türkiye ve Çin'den ilginç filmler geliyor dedi.

Yeni Şafak
10:55 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:56 - 31/07/2017 Pazartesi
Diğer
İtalya’da yayımlanan Corriere della Sera gazetesine bir söyleşi veren Gérard Depardieu, ilginç ifadelerde bulundu.
İtalya’da yayımlanan Corriere della Sera gazetesine bir söyleşi veren Gérard Depardieu, ilginç ifadelerde bulundu.

Fransız aktör Gérard Depardieu, Cannes Film Festivali’ne eleştiriler getirirken, buraya davet edilen ABD’li yönetmen ve senaristlerin 'aptal' olduğunu söyledi. Sputnik'in haberine göre Depardieu, Türkiye’den de ilginç filmler geldiğini belirtti.

"Amerikalı yönetmenler aptal"

İtalya’da yayımlanan Corriere della Sera gazetesine bir söyleşi veren Gérard Depardieu, bu yıl 74’üncüsü düzenlenecek olan Venedik Film Festivali’nin yaklaşmakta olduğunun hatırlatılması ve “Bugün festivaller, sinemaya ne kadar katkı sağlıyor?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Venedik ve Berlin film festivalleri Cannes’tan daha çok katkı veriyor. Cannes, bir mücevherler vitrini ve moda podyumu haline dönüştü. Bir de oraya sürekli aynı yönetmenleri, senaristleri falan davet ediyorlar; Belçikalılar seni uyutuyor, ABD’li olanlar ise aptal. Ancak Türkiye ve Çin’den hala ilginç filmler geliyor.”

"Hollande bir pislikti"

Fransa’nın mayıs ayında göreve seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, mülteci krizine ilişkin İtalya’yı dışlayarak, Libya’yla masaya oturmasını da eleştiren Gérard Depardieu, “Onun yaptıkları hayal kırıklığı gibi görünüyor. (François) Hollande ise bir pislikti. Bunu söylemekten utanmıyorum çünkü onun yüzüne de söyledim. Siz ve bu terk edilmiş insanlar (sığınmacılar) için üzgünüm. Bu kötü bir komedi, Brüksel’deki milletvekilleri ne yapıyor?” diye konuştu.

#Gérard Depardieu
#Cannes Film Festivali
7 yıl önce