Halo Dayı uğurlandı

Aykut Türel
00:0017/12/2011, Cumartesi
G: 16/12/2011, Cuma
Yeni Şafak
Yeni Şafak Haberlerini Daha Sık Gör: Tıkla ve Google'da Favorilere Ekle!
Halo Dayı  uğurlandı
Halo Dayı uğurlandı

Dizi setinde kalp krizi geçiren ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kurtlar Vadisi'nin Halo Dayısı oyuncu Sönmez Atasoy düzenlenen törenin ardından dün sevenlerinin gözyaşları arasında Ankara'da toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yuman usta oyuncu Sönmez Atasoy için Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi. 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Halo Dayı' karakteriyle hafızalara kazınan ve son olarak da 'Sakarya Fırat' isimli dizide rol alan Atasoy, yıllarca çok sayıda oyunla izleyiciyle buluştuğu Büyük Tiyatro sahnesine, son defa sevenlerine veda etmek için çıktı.

Büyük Tiyatro'daki törene Atasoy'un kızı Fadik Sevin Atasoy, ailesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlık yetkilileri, eski bakanlardan Fikri Sağlar, yapımcı ve yönetmen Osman Sınav, sanatçı Yavuz Bingöl, tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ve Güven Hokna ile tiyatro sanatçıları ve sevenleri katıldı.

GÖREVİNİ YAPARAK ARAMIZDAN AYRILDI

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Nasrettin Hoca'yı görmezden gelmemesi, Yunus Emre'yi görmezden gelmemesi, Yahya Kemal'i yazması ve sahnelemesi, bizim kökümüzden, bizim kültürümüzden kopmayan bir yeteneği, bu salonda, bu sahnede büyük izler bırakarak bizden ayrıldı ' dedi. Törenin ardından cenaze Kocatepe Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Atasoy'un cenazesitoprağa verildi. Cenaze törenine Ankara Tiyatrosu'ndan çok sayıda sanatçı ve vatandaşlar katıldı.