|

İlaç 'mümessilleri'ne diploma şartı

Sağlık Bakanlığı, ilaç firmalarında ürün tanıtım elemanı olarak çalışacakların 1 Ocak 2015'ten itibaren en az lise mezunu olmalarını ve yapılacak sınavda başarı göstermelerini şart koşan düzenlemenin yürürlük tarihini 2019'a erteledi.

13:43 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:50 - 31/12/2014 Çarşamba
AA
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun akılcı ilaç kullanımının desteklenmesi amacıyla yürüttüğü proje kapsamında, 1 Ocak 2015'ten itibaren hekim, diş hekimi ve eczacıya doğrudan ziyaret yoluyla tıbbi ürün tanıtımı yapanların, en az lise mezunu olması, yapılacak sınavda başarı göstererek yeterlilik belgesine sahip bulunması şartı getirilmişti.

Bu belgeye sahip olmak isteyenler için de uzaktan eğitim programı başlatılması amacıyla çalışmalara başlanmıştı.

Ürün tanıtım elemanlarına yönelik planlanan eğitim ve sınav sürecinin uygulamasında yaşanılabilecek sıkıntıların ve oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yeni düzenlemeye gidildi.  

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Beşeri Tıbbi Ürünlerin Tanıtım Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikteki değişiklikle söz konusu uygulamanın başlama tarihi 1 Ocak 2015'ten 1 Ocak 2019'a alındı.

Eğitimli tıbbi mümessiller geliyor

Bakanlığın çalışmasına göre üniversitelerin "Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programları"ndan mezun olan ve ürün tanıtım elemanı olarak çalışmak isteyenler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvurmaları durumunda doğrudan "Yeterlilik Belgesi" alabilecek.

1 Ocak 2019'dan itibaren de bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olmaları şartı aranacak. Bu kişilerin ayrıca sınava girerek, yeterlilik belgesi almaları gerekecek.

Söz konusu tarihten sonra yeterlilik belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacak.
#Sağlık Bakanlığı
#Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programları
#ilaç firmaları
9 yıl önce