|

İlk sözü Erdem oldu

Türkiye’nin ‘vefalı genç’ diye tanıdığı Erdem Candar’ın sol şah damar tıkanması nedeniyle konuşamayan ve kısmi felç geçiren annesinden sevindirici haber geldi. Doktorların, ‘4 ayda konuşabilir’ dediği Belgin Birgül, 4 seansta konuşmaya başladı ve ilk sözü oğlunun adı oldu.

Yeni Şafak
12:40 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:58 - 29/08/2018 Çarşamba
IHA
​​​Türkiye’nin ‘vefalı genç’ diye tanıdığı Erdem Candar, babasını da kalp yetmezliğinden kaybetmişti.
​​​Türkiye’nin ‘vefalı genç’ diye tanıdığı Erdem Candar, babasını da kalp yetmezliğinden kaybetmişti.

Kendisine yardım eden kamu kurumlarına ve hayırseverlere teşekkür eden Erdem Candar, "En büyük hayalim Erdem demesiydi. İçim kıpır kıpır oldu. Öyle çok sevindim ki, dünyaları verseler o kelimeye değişmem" dedi.

Babası için okulu annesi için ise işini bıraktı
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Erdem Candar hikayesiyle Türkiye’nin yüreğini sızlattı. Henüz 17 yaşındayken babasının sağlık sorunları nedeniyle eğitim hayatını bırakmak zorunda kalan Candar, iş hayatına atılarak evin geçimini üstlendi. Babasını 2006 yılında kalp yetmezliği ve koahtan dolayı kaybeden Erdem Candar, bir buçuk yıl önce ise annesi Belgin Birgül’ün sol şah damarında tıkanma oluştuğunu ve konuşma yetisini kaybettiğini öğrendi. Babası için okulunu, annesi için ise işini bırakan vefalı genç, bu sefer de annesinin hayata tutunması için mücadele etti.

Sağlık Bakanlığı devreye girdi

Daha önce ‘vefalı genç’ başlığıyla yapılan haber sonrası, Candar’ın yaşadığı zor süreç Türkiye’ye ve hayırseverlere ulaştı. Sağlık Bakanlığının da devreye girmesiyle, Candar’ın annesi için gerekli tedaviler yapılmaya başlandı. Şimdi ise Erdem’in annesi Belgin Birgül’den sevindirici haber geldi. Anne Birgül tedavilere cevap vererek oğlunun ismini söylemeye, hatta kağıda, ‘Erdem oğlum seni çok seviyorum’ bile yazmaya başladı. Doktorların Erdem Candar’a ‘Annen 4 ayda konuşur’ demesine rağmen Birgül 4 seansta ‘Erdem’ dedi. Vefalı gencin annesi artık ‘Erdem’ diyerek, sevinç çığlıkları atabiliyor. Annesinin tedavi gördüğü özel fizik tedavi merkezinde, annesinin ağzından ‘Erdem’ sesini duyan Candar, bu sefer sevinçten gözyaşı döktü. Genç adamın hayali 11 ay sonra gerçek oldu.

Dünyaları verseler o kelimeye değişmem

Annesinin konuşma terapisi sırasında doktoruna, ‘Anneme Erdem kelimesini söylettirebilir misiniz?’ diyerek soru sorduğunu ifade eden Candar, "Doktoruna onu dedikten sonra, aşağıya indim ve yarım saat oyalandım. Ardından yukarıyla çıktım. Koridordan geçerken, ‘Erdem’ denildiğini duydum. O anda sahiden çok heyecanlandım. Hocanın sesi sandım. Heyecanlandım ama baktım annem konuşuyor. 11 ay bu sesi hiç duymadım. En büyük hayalim Erdem demesiydi. İçim kıpır kıpır oldu. Öyle çok sevindim ki, dünyaları verseler o kelimeye değişmem" diye konuştu.

#Erdem
#Antalya
#Vefalı genç
#İlk söz
6 yıl önce