|

İstanbul aşkıyla 10 yıl

Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 10.yılını kutluyor. 10 yılda binlerce eser ve belgeye ev sahipliği yapan, sergiler açan enstitü, okurların, araştırmacıların ve sanatseverlerin buluşma noktası olmayı sürdürecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:42 - 5/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü 10 yaşında
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü 10 yaşında

Tepebaşı’ndaki tarihi Rosolimo Apartamanı’nda araştırmacıların, kültür ve sanatseverlerin buluşma noktası olan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü 10 yaşında… Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından kurulan enstitü on yıldır aralıksız olarak İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası ile ilgili çalışmalar üretiyor, bilimsel projeleri destekliyor. Bu noktada bir misyon üstlenen enstitü, geçen süre zarfında 150’den fazla sempozyum konferans ve söyleşi ile, 38 yayın ve 23 süreli sergiye ev sahipliği yaptı. Odak noktasında ise hep İstanbul vardı.

ÖZEL SERGİ HAZIRLANDI

Gerek 2005’te kurulan Pera Müzesi’nin gerekse İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün İstanbul’un kültür ve sanat dünyasına yön veren kurumlardan biri olduğu aşikar. Açılan sergiler, yapılan araştırma ve yayınlar bunu doğrular nitelikte. İnan Kıraç, enstitünün sadece Türkiye’den değil dünyanın birçok yerinden araştırmacıları ağırladığını belirtiyor ve “Türkiye’de eğitime kültüre ve sanata dayanmadığımız takdirde insan yapınızı devam ettiremezsiniz” diyor. Bu noktada vakfın misyonunu da ortaya koymuş oluyor. Son olarak söylemeden geçmeyelim, serginin 10.yaşına özel bir de sürprizi var. “İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” sergisi 26 Ağustos’a kadar ziyaretçileri bekliyor.

50 bin kitap var

Enstitünün en önemli noktası ise kütüphane hizmeti. Kütüphanede yer alan 50 bine yakın kitap ve dergi, 135 bin civarında fotoğraf, yüzlerce gravür, harita ve efemera, 250 binin üstünde arşiv malzemesi okur ve araştırmacılara hizmet veriyor.

#Kütüphane
#Kitap
6 yıl önce