|

Karanlığa ışık ol

Yeryüzü Doktorları, Afrika’da 6 binden fazla katarakt hastasını ışığa kavuşturmak için kampanya başlatıyor. Kampanyada maddi ve teknik yetersizlikler nedeniyle tedavi olamayan katarakt hastalarının yeniden görmeleri sağlanacak.

Yasemin Asan
04:00 - 1/02/2019 vendredi
Güncelleme: 00:15 - 1/02/2019 vendredi
Yeni Şafak
Katarakt ameliyatında hedef 6 bin
Katarakt ameliyatında hedef 6 bin

Yeryüzü Doktorları 2006 yılından itibaren göz sağlığına yönelik proje ve programlar yürütüyor. Sadece 2018 yılında Somali, Pakistan, Sudan, Çeçenistan, Afganistan, Nijer ve Kamerun’da 41 bin 125 göz muayenesi, 5 bin 441 katarakt ameliyatı, 15 bin 591 gözlük dağıtımı ve 36 diğer göz ameliyatı gerçekleştirdi.

HALKIMIZ DUYARSIZ KALMAYACAKTIR

  • Bu yılda da en az 6 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Hasan Oktay Özkan “
    Görme sağlığı projelerimiz en önem verdiğimiz çalışma alanlarımızdan biri. Çünkü biliyoruz ki insanların çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle görme yetilerini kaybetmeleri hayatlarını derinden etkiliyor. Bilhassa ev geçimini sağlayan kişilerin çalışamaz duruma gelmesi tüm aileyi etkiliyor. Katarakt ameliyatı gibi gayet basit bir operasyonla yeniden ışığa kavuşmasına vesile olduğumuz insanlar aslında hayata da yeniden tutunuyor. Bu sebeple çalışmalarımızı her yıl daha da büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Kör Olması için Kör Olmamız Lazım’ adı ile başlattığımız kampanyamızda da hayata tutunmayı bekleyen insanların sesini duyurmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki halkımız duyarsız kalmayacak ve pek çok kişinin hayata tutunmasına hep birlikte vesile olacağız
    ” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada 285 milyon insanın görme rahatsızlığı var. Bu rakamın 100 milyonunu kolayca tedavi edilebilen katarakt rahatsızlığı oluşturuyor.

#​​Yeryüzü Doktorları
#katarakt ameliyatı
#Dünya Sağlık Örgütü
il y a 5 ans