Kargalar aç kalınca cips çaldı

Kars
00:00, 23/12/2012, Pazar
Yeni Şafak
Kargalar aç kalınca cips çaldı
Kargalar aç kalınca cips çaldı

Sarıkamış'ta soğuk havada yiyecek bulmakta güçlük çeken kargaların, bir marketten cips paketlerini götürerek, cips yemesi ilginç görüntü oluşturdu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk havada yiyecek bulmakta güçlük çeken kargaların, bir marketten gagasıyla götürdükleri cips paketlerini açarak, cips yemesi ilginç görüntü oluşturdu. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaban hayatı da olumsuz etkiledi. Yiyecek bulmakta güçlük çeken kargalar, bir marketin önünden cips paketlerini kaçırarak, karınlarını doyurmaya çalıştı. İnönü Mahallesi'nde marketin önündeki cips paketlerini gagalarıyla yere düşüren kargalar, kar üzerinde kaydırarak marketten bir süre uzaklaştıktan sonra cips paketlerini açıyor.

Dükkanda nöbet tutuyoruz!

İşyeri sahibi Gökhan Üstündağ, marketin önüne koyduğu raftan kargaların cips kaçırdığını belirterek, kargaların çok akıllı olduklarını, gün boyunca kargalarla mücadele ettiğini söyledi. Cipsleri kargalardan koruyamadığını ifade eden Üstündağ, "Kargalar acıktıkları için günde 5-10 tane cips paketi çalıyorlar. Kargaları izlediğim zaman karga beni görüyor, etrafta dolanıyor, gelip arkadan alıp kaçıyor. Acıktıkları için cips çalıyorlar. Biz de çalmasınlar diye nöbet tutuyoruz" dedi. Üstündağ, cipsleri çalan kargaların marketin önüne gelerek önce kimsenin olup olmadığını anlamak için keşif yaptığını vurgulayan Üstündağ, şunları kaydetti:

"Ardından birkaç tanesi cips rafının üstüne çıkıp, cips paketlerini aşağı düşürüyor. Cips paketini marketten biraz uzaklaştırıyorlar. Tecrübeli olduğu görülen kargalardan birisi, cips paketini sağa sola vurduktan sonra gagasıyla delerek cipsleri çıkarıyor. Tabi bu arada cipslerin boşaldığını gören diğer kargaların cips paketinin üzerine üşüşmesi ilginç görüntüler oluşturuyor. Ama biz cipsler çalınmasın diye karga nöbeti tutuyoruz."


Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026