|

Kosmos ve Çoğunluk ödülleri topladı

Reha Erdem'in 'Kosmos'u 43. SİYAD Ödülleri'nde En İyi Film dahil 5 dalda ödülü aldı. Kosmos'un rakibi olan Seren Yüce'nin 'Çoğunluk'u ise aday olduğu 10 dalın 4'ünde ödüle layık görüldü

İstanbul
00:00 - 26/02/2011 السبت
Güncelleme: 00:40 - 26/02/2011 السبت
Yeni Şafak
Kosmos ve Çoğunluk ödülleri topladı
Kosmos ve Çoğunluk ödülleri topladı

Sinema dünyasının merakla beklediği 43. SİYAD Ödülleri önceki gece sahiplerini buldu. Ödülleri tahmin edildiği gibi Kosmos ve Çoğunluk filmleri topladı. 43. SİYAD Ödülleri töreni önceki gece Maslak Tim Show Center'da düzenlendi. Şenay Gürler'in sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde sinema dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Uluslararası prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü ve Ses Tasarımı dalında Özel Jüri Ödülleri alan Reha Erdem'in filmi Kosmos, bu kez 43. SİYAD Ödülleri'nde tek kelimeyle ödüle doymadı. Kosmos, en iyi film, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu ve en iyi sanat yönetimi dallarında ödüle layık görüldü.

ÇOĞUNLUK'A 4 ÖDÜL

16 Nisan'da sinemalarda olacak Kosmos ile başabaş giden ve pek çok eleştirmen tarafından 43. SİYAD'da fovori gösterilen Çoğunluk ise 4 dalda ödül aldı. En iyi erkek oyuncu performansı, en iyi yardımcı kadın oyuncu performansı, en iyi yardımcı erkek oyuncu performansı ve Mehmet Tali Öngören en iyi seneryo ödüllerinin sahibi olan Çoğunluk, daha önce Yeşim Ustaoğlu ve Fatih Akın'la birinci asistan olarak çalışan Seren Yüce'nin ilk filmi. Yine gecede Tuncel Kurtiz, Yusuf Kurçenli ve Cahit Berkay Onur Ödülü; Kahbe Devran Belgeseliyle Cahit Çeçen ise Ahmet Uluçay Umut Ödülü'nü alan isimlerdendi. 2010'da Türkiye sinemalarında gösterime giren yabancı filmler arasında yapılan seçimde ise Michael Haneke'nin yönettiği “Beyaz Bant” En İyi Yabancı Film ödülünü kazandı.


Bir hırsız olan Kosmos

Kosmos mucizeler yaratan bir hırsızdır. Sınır şehrine girer girmez nehirde boğulan bir küçük çocuğu kurtarır ve mucize yaratan insan olarak hemen kabûl görür şehirde. Kosmos'un gelmesiyle şehirde soygunlar ve mucizeler birbirini kovalarken, şehirliler Kosmos'un insanları iyileştirme gücünü keşfederler.


Mert hayatını Gül'le sorgular

Mertkan, babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakmakta, arkadaşlarıyla alışveriş erkezlerinde dolaşmaktadır. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ne var ki babası Gül'ün kökeni konusunda şüphecidir. Ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda bir anlam bulur.


43. SİYAD ÖDÜLLERİ

En İyi Film: Kosmos (Yapımcı: Ömer Atay)

En İyi Yönetim: Reha Erdem (Kosmos)

Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı: Sevinç Erbulak (Prensesin Uykusu)

En İyi Erkek Oyuncu Performansı: Bartu Küçükçağlayan (Çoğunluk)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı: Nihal Koldaş (Çoğunluk)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı: Settar Tanrıöğen (Çoğunluk)

Mahmut Tali Öngören En İyi Senaryo Ödülü: Seren Yüce (Çoğunluk)

En İyi Görüntü Yönetimi: Florent Herry (Kosmos)

En İyi Kurgu: Reha Erdem (Kosmos)

En İyi Sanat Yönetimi: Ömer Atay (Kosmos)

En İyi Müzik: Selim Demirdelen (Kavşak)

En İyi Belgesel: Direnişçi (Yönetmen: Murat Utku)

En İyi Kısa Film: Bisiklet (Yönetmen: Serhat Karaaslan)



٪d سنوات قبل