|

Kur’an’da geçen 200 mekanı fotoğraflıyor

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut, Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen 200 yerin fotoğrafını bir kitapta toplayacak. Durgut, “Ayetlerde geçen Tur Dağı, Kızıldeniz gibi mekanları birçok açıdan çekip kitaplaştıracağım. 200 mekanın 40’a yakınını fotoğrafladım” dedi.

Yasemin Asan
02:00 - 16/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 21:30 - 15/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Orhan Durgut
Orhan Durgut

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut, Kur’an-ı Kerim’de bahsi geçen 200 mekanı bir kitapta toplamak için çalışma yürütüyor. “Ayet İnen ve Ayetlere Konu Olan Mekanlar” ve “İslam Şehirleri” adlı çalışmalarını anlatan Durgut, “Bu benim hayalim, derdim. Bu mekanların hepsini bir arada fotoğraflayan daha önce kimse yok. Proje ilk olacak” dedi. Kur’an’da adı geçen mekanların çekimlerini yaptığını dile getiren Durgut,”Kur’an’da adı geçen 200’e yakın mekan var. Ayetlerde geçen Tur Dağı, Kızıldeniz gibi mekanları birçok açıdan çekip kitaplaştıracağım. 200 mekanın 40’a yakınını fotoğrafladım. Bu mekanlar çoğunlukla, Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, Mısır, Suriye’de yer alıyor” şeklinde konuştu.


SPONSOR ARIYOR

Fotoğraf arşivinin gelecek kuşaklar için önemli bir miras olacağını anlatan Durgut, “100 bin Mekke-i Mükkerreme ve Medine-i Münevvere fotoğraf arşivim var. İslam şehirleri fotoğraf arşivim var. Türkiye ve İstanbul fotoğraf arşivim var. Bunların bende kalmasını istemiyorum. Bir enstitüde olsun. Geleceğe ışık tutsun istiyorum” dedi. Durgut, şu anda bir destek olmadığı için fotoğraf çekemediğini söyleyerek sponsora ihtiyacım olduğunun altını çizdi.

#Kur'an
#Yolculuk
#Mekan
4 yıl önce