|

'Kurban Yeryüzüne Armağan': 35 ülkede yüzler gülecek

Sadakataşı Derneği, hayırseverlerin bağışlayacağı on binlerce kurbanı her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Kurban Yeryüzüne Armağan’ sloganıyla milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıracak. Dernek, kurban faaliyetlerini Türkiye ile birlikte 35 ülkede gerçekleştirecek.

Yasemin Asan
10:12 - 11/06/2022 Cumartesi
Güncelleme: 10:25 - 11/06/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
​Sadakataşı Derneği, kurban faaliyetlerini Türkiye ile birlikte 35 ülkede gerçekleştirecek.
​Sadakataşı Derneği, kurban faaliyetlerini Türkiye ile birlikte 35 ülkede gerçekleştirecek.

Sadakataşı Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da vekaletle kurban kesiyor. Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, "Kurban Yeryüzüne Armağan" sloganıyla yurt dışında çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Özdal, kurban faaliyetleri hakkında Yeni Şafak’a bilgi verdi.

35 ÜLKEDE YÜZLER GÜLECEK

Kurban faaliyetlerini Türkiye ile birlikte 35 ülkede gerçekleştirdiklerini belirten Özdal, "25 bin hisse kurban kesmeyi planlıyoruz. İhtiyaç sahiplerini sevindireceğiz. Kurban bağışında bulunanlar hiç görmediği insanların mutluluğuna ortak olacak. Yıllardır vacip kurbanlarını dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak yüzlerdeki gülümsemeye vesile oluyoruz" dedi.

DÖRT BÖLGE BELİRLENDİ

"11 yılın vermiş olduğu güven ve tecrübe ile bu yılda kurban hisselerini dünyanın dört bir tarafındaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz" diyen Özdal, bölgeler ve kurbanl bedelleri konusunda ise şu bilgileri paylaştı:

  • "Birinci bölgede yer alan Burkina Faso, Çad, Tanzanya, Senegal, Somali, Mali, Kenya, Nijer, Moğolistan, Gana, Togo, Nepal, Etiyopya, Benin, Filipinler, Sri Lanka'da bin 250 TL, ikinci bölgedeki Myanmar, Bangladeş, Afganistan, Macaristan, Vietnam, Yemen'de 2 bin TL, üçüncü bölgedeki Bosna, Kırgızistan, Kıbrıs, Türkiye, Suriye, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Lübnan, İspanya, Arnavutluk, Kosova'da 3 bin TL, dördüncü bölgedeki Irak, Filistin'de ise 5 bin TL olarak belirlendi. Kurbanların kesilip dağıtıldığına dair bilgi, SMS ile tüm bağışçılarımıza bildiriyoruz."

Binlerce çocuğa bayramlık

"Can bula cananını, çocuklar bula bayramlığını"
diyen Özdal, Kurban Bayramı'nda İslam coğrafyasında ümmet şuuruyla hareket eden ekiplerin, gönüllüler ve partner kuruluşlar aracılığıyla 35 ülkede, binlerce çocuğa bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye edeceklerini de söyledi.
  • Camilerin de olduğu kalıcı eserler
  • 11 ülkede su kuyuları açılışlarını da yapacaklarını belirten Özdal, "Nepal'de 4 caminin temel atması, Banladeş'te bir caminin, Sri Lanka'da Medrese-i Yusufiye temel atmayı gerçekleştireceğiz. Uganda 2 eğitim komplesinin, Çad'da bakkal projeleri ve Macaristan'da cami açılışlarını yapacağız" dedi.
#​Sadakataşı Derneği
#Kurbanlık
2 yıl önce