|

Manga gözünü Eurovision'a dikti

Almanya'nın başkenti Berlin'deki O2 World Arena'da düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde 'Avrupa'nın en iyi sanatçısı' seçilen Türk rock grubu Manga, Türkiye'ye geldi. Grup “Teklif gelirse ülkemizi Eurovision'da temsil edebiliriz” dedi.

S. Yasin Yılmaz
00:00 - 8/11/2009 Pazar
Güncelleme: 22:54 - 7/11/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Manga gözünü  Eurovision'a dikti
Manga gözünü Eurovision'a dikti

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde 'Avrupa'nın en iyi sanatçısı' seçilen Türk Rock grubu Manga, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'nda grup adına kısa bir açıklama yapan Ferman Akgül, “Heyecanımızı üzerimizden atmış değiliz. Oradaki havayı solumaktan, Türkiye'yi temsil etmiş olmaktan çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Önümüzdeki yıl Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmek için teklif alıp-almadıkları yönündeki bir soruya Akgül, “Teklif almadık; ama olumsuz da bakmıyoruz. Eurovision çok kolay bir karar değil. Çünkü orada yarışmak, milli bir dava haline geliyor, büyük sorumluluk. Teklif gelirse ülkemizi temsil ederiz” diye karşılık verdi.

TÜRKİYE ADINA GURUR DUYDUK

Manga'nın bir diğer üyesi Cem Bahtiyar da, “Avrupa'da alabileceğiniz en büyük ödüllerden biri bu ödül. İnanılmaz bir ortam vardı. O havayı solumaktan ve Türkiye adına orada bulunmaktan büyük bir gurur duyduk. Bu kapının bu kadar erken açılacağını düşünmüyorduk. Şimdi önümüzde MTV Müzik Ödülü var. Bundan sonrası bize bağlı, bunu iyi değerlendirebilirsek bu bir şeylere neden olabilir. Bu ödülün ertesinde çalışmaz ve bir adım atmazsak hiçbir işe yaramayacak” dedi. Grup kazandıkları ödülün kendilerine henüz verilmediğini, Almanya da olduğu ve en yakın zamanda kendilerine gönderileceğini de belirtti. MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde geçen yıl da Türk müzisyen Emre Aydın Avrupa'nın en sevilen sanatçısı seçilmişti.




14 yıl önce