|

Matematiği eğlenerek öğreniyorlar

The Zone'nun ev sahipliğinde Maslak Uniq'de açılan "Harika Matematik"sergisi çocuklara matematiğin aslında çok eğlenceli bir ders olduğunu birbirinden renkli etkinliklerle gösteriyor. Sergiye anne ve babaların ilgisi de bir hayli fazla.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2015 Pazar
Güncelleme: 20:54 - 14/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Matematik çoğu çocuğun korkulu rüyası. Hele bir de zamanında çarpım tablosunu ezberlememişseniz vay halinize. Öğretmen sınıftan içeri adımını atar atmaz "Acaba bu ders beni tahtaya kaldırır mı? Allah'ım hemen tenefüs zili çalsın" sendromları size hiç yabancı gelmiyor değil mi? İlkokulundan tutun da yükseköğrenime kadar matematiği sevmeyen deyim yerindeyse bu dersten kaçan öğrenci sayısı oldukça fazla. Lise ve üniversite giriş sınavlarındaki başarısızlık verileri de bu tespitimizi doğrular nitelikte. Ama çocuklar artık matematiği severek öğrenebilir, hatta matematik derslerini iple çekebilir. Bunun için çocuğunuzla birlikte Maslak Uniq'te açılan The Zone'a gidebilir ve çocuğunuzun "Harika Matematik" ünitelerinde hem oyun oynayarak hem de beyin jimnastiği yaparak bu dersi sevmesini sağlayabilirsiniz.



MATEMATİĞİ SEV HAYALLERİNE ULAŞ


Serginin ev sahiplerinden Kemal Gürkaynak iki kız çocuğu babası. Matematiğin hayatın her alanında oldukça önemli olduğuna inanan Gürkaynak, çocuklarına da bu dersi sevdirmek için epey bir uğraş sarf etmiş ve Türkiye'deki tüm çocukların da matematiği sevmesini istemiş. Bu doğrultuda uzun süredir çalışmalar yürüten Gürkaynak son olarak "Harika Matematik" sergisini açmaya karar vermiş. Gürkaynak "Ben işletme ve finans mezunu biri olarak sayılara aşığım. Benim çocuklarım da matematiği çok sevdi ve şimdi çok iyi üniversitelerde eğitim alıyorlar. Bence matematiği iyi bilen beynini daha iyi kullanır. Beynini daha iyi kullanan hayallerine daha hızlı ulaşır. Bu doğrultuda bir sonraki sergimiz de beyinle alakalı olacak" şeklinde konuşuyor.



MATEMEATİĞİN EN EĞLENCELİ HALİ


Harika Matematik'te 20 farklı sergi istasyonu, matematiğin temel konularını anlatırken çocukları şaşırtıyor, düşündürüyor ve eğlenmelerini sağlıyor. Sergi içindeki tırmanma duvarı ve trambolin ise çocuklara vücutlarındaki matematiği keşfetme olanağı sunuyor. Sergiye gelen öğrenciler eğlenceli bir ortamda, Ortaokul Matematik Dersi Öğretim Programı'na uygun hazırlanmış ünite ve konu istasyonlarıyla bilgilerini pekiştirebiliyor ve arkadaşları ile hoşça vakit geçirebilecek imkana sahip oluyorlar.Çocuklar isterlerse öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla beraber burada derslerini de işleyebiliyor. Çocukların çok seveceği sergi Ocak ayı sonuna kadar ziyaret edilebilecek.



Farklı etkinlikler olacak


Sergide çocuklar çeşitli atölye çalışmalarına katılıp öğrendiklerini arkadaşlarıyla uygulama imkanına sahip olacaklar. Ses ve görüntü sistemiyle kendileri için hazırlanmış auditoryumda çocuklar sergiyle ilgili söyleşilere katılarak,sunumlar, eğitici filmler izleyebilecek. Yine burada bulunan Türkiye'nin ilk indoor trambolin parkıyla hem eğlenecek hem de fazla enerjilerini böylesine keyifli bir aktivite ile harcayarak rahatlayacak.



#The Zone
#Matematik
#Harika Matematik
8 yıl önce