Danimarka'da düzenlenen Anadolu Kültür Günleri etkinliği için Kopenhag'a giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Mehter Takımı, etkinliğin ilk gününde gerçekleştirdikleri gösteriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Kopenhag'ın en işlek caddelerinden Vesterbrogade'den Belediye Meydanına (Radhuspladsen) kadar yürüyen Mehter Takımı, Danimarkalıların şaşkın bakışları arasında gösterilerini yaptı. Hayatlarında ilk kez mehter takımı gören birçok kişi cep telefonlarıyla o anı kaydetmek istedi.
Mehter takımının Vesterbrogade'deki yürüyüşünü tamamlayıp Radhuspladsen meydanına girmesiyle birlikte büyük bir coşku yaşandı. Anadolu Kültür Günleri için Danimarka'nın farklı yerlerinden gelen Türkiye kökenli göçmenler, mehter takımını alkışlarla karşıladı.






