|

One minute dedi gönlümü fethetti

Fransız sanatçı Nathalie Cardone, '13. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nin açılışına katılmak için İstanbul'a geldi. Cardone,“Başbakanınızın Gazze halkını savunmasından çok etkilendim”diye konuştu.

Yasin Yılmaz
00:00 - 30/04/2010 Cuma
Güncelleme: 02:13 - 30/04/2010 Cuma
Yeni Şafak
One minute dedi gönlümü fethetti
One minute dedi gönlümü fethetti

13.Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne bu sene çok özel bir sanatçı davet edildi. “Hasta Siempre Che Guevara, “Ya Soy Rebelde” gibi şarkılarının yanı sıra, “Küçük Hırsız ve Tepelerin Kızı” filmlerindeki rolleriyle milyonlarca insanın sevgilisi olan Nathalie Cardone Türkiye'ye geldi. Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferi ile dün İstanbul'a gelen Cardone Atatürk Havalimanında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sempatik tavırları ile dikkat çeken Cardone Bayındır'dan getirilen çiçekleri basın mensuplarına verdi. Ünlü sanatçı Cardone, ikinci kez Türkiye'ye gelmekten çok mutlu olduğunu belirterek şöyle devam etti “ Çiçek festivali için geldim. Festivali Başbakan Erdoğan ile birlikte açacağım. “Kültürlerarası el” projesinde yer aldığımı belirtmek istiyorum. 1 Mayıs konserinde grubumla birlikte şarkı söyleyeceğim. İlk defa Türkiye'de şarkılarımı söyleyeceğim. 1 Mayıs'ı beraber çiçeklerin etrafında kutlamak için hepinizi Bayındır'a davet ediyorum. Dünyanın güzellikle ve güç verdiği yere çiçeklerin bulunduğu yere davet ediyorum. Hasta Siempre - Che gueva şarkısını söylediğimde o şarkıyı ilk söylediğimde de tarih 1 Mayıs'tı. Tekrar 1 Mayıs'ta geliyorum. Halkın sesini temsil etmeye çalışacağım” dedi.

BAŞBAKAN GURURLANDIRDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen açılış, 30 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da yapılacak. Fransız sanatçı Nathalie Cardone, “Başbakanınız Erdoğan'ın beni çok etkilediğini söylemek istiyorum. 2009 'da Gazze halkını savunduğunda çok etkilendim ve gurur duydum.Onunla festival açılışını yapacağımdan dolayı çok mutluyum. Haksızlığa tahammül olmayan bir Başbakanınızın olduğu görüyorum ve daha güzel günlere doğru ilerlediğinizi söylemek istiyorum. Festivale geldiğim için çok mutluyum. Kadınları ve çiçeklerin güzelliğini ifade eden ve bir adım daha atmış oluyoruz barışa doğru” dedi.



1 MAYIS'TA ÇİÇEKLER AÇACAK

İki gün boyunca stantları dolaşarak üreticilerle ve ziyaretçilerle bir araya gelecek ünlü sanatçı Cardone, İşçi Bayramı'na denk gelen 1 Mayıs günü vereceği konser için çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak “1 Mayıs'ta herkesi Bayındır'a bekliyorum. Gelin, tüm dünyaya 1 Mayıs'ın coşkuyla, nasıl güzel bir şekilde ve olaysız kutlanacağını Çiçek İlçe Bayındır'dan gösterelim” dedi.


14 yıl önce