|

Oscar fatihi yarın sinemalarda

Oscar fatihi yapım “Milyoner-Slumdog Millionare”, yarın Türk izleyicisiyle buluşacak.

Aa
00:00 - 26/02/2009 Thursday
Güncelleme: 10:07 - 26/02/2009 Thursday
Yeni Şafak
Oscar fatihi yarın sinemalarda
Oscar fatihi yarın sinemalarda

Oscar fatihi yapım “Milyoner-Slumdog Millionare”, yarın Türk izleyicisiyle buluşacak.

“En İyi Yönetmen”, “En İyi Film”, “En İyi Uyarlama Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni”, “En İyi Ses Miksajı”, “En İyi Kurgu”, “En İyi Müzik” ve “En İyi Orijinal Şarkı” dallarında Oscar kazanan filmde İngiliz yönetmen Danny Boyle kamera arkasına geçti. Vikas Swarup'un eserinden sinemaya uyarlanan filmin senaryosu Simon Beaufoy'un imzasını taşıyor. Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar ve Freida Pinto'nun rol aldığı film, hayatla mücadelesine, Hindistan'ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuğun, zorluklar içindeki büyüme sürecini, bir aşk hikayesini de içine katarak, katıldığı bir yarışma programı çerçevesinde ele alıyor. Filmde olaylar şöyle gelişiyor:

“Jamal Malik (Dev Patel), Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat, sadece bir soru gizemini korumaktadır...”

Leonardo Dicaprio ile Kate Winslet'ı “Titanic” filminden sonra yeniden buluşturan “Hayallerin Peşinde-Revolutionary Road” gösterime girecek. Rejisörlüğünü oyuncu Winslet'ın Oscar ödüllü yönetmen eşi Sam Mendes'in üstlendiği filmin diğer başrol oyuncuları Kathryn Hahn, Kathy Bates ve Ryan Simpkins. Richard Yates'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan film, 1950'lerin Amerikasında geçiyor. Yapımın konusu şöyle:

“Frank Wheeler (Leonardo DiCaprio) ile eşi April (Kate Winslet), kendilerini her zaman çok özel, farklı görerek yüksek ideallerine uygun şekilde yaşamak istemektedir. Bu nedenle, lüks evlerin sıralandığı bir cadde olan Revolutionary Road'daki yeni evlerine taşındıklarında kendilerini çevreleyen durağan ortamdan bağımsızlıklarını gururla ilan ederler. Genç çift, o dönemin toplumsal sınırlarını belirleyen tuzaklara asla düşmemeye kararlıdır. Ancak Wheeler çifti kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun tam içinde bulur. Frank'ın sinirleri, işinin rutinliğinden ötürü günden güne bozulurken, April da istek ve tutkularını bastırmaya çalışan mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuçta, tıpkı diğerleri gibi hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesine dönüşürler...”

Vince Vaughn ile Reese Witherspoon'un rol aldığı “Zoraki Tatil-Four Christmases/Anywhere But Home” vizyona girmeye hazırlanıyor. Seth Gordon'ın yönettiği filmin konusu şu şekilde:

“Kimse tatilleri Brad (Vince Vaughn) ve Kate'ten (Reese Witherspoon) daha çok sevemez. Her Aralık ayının 25'inde, San Francisco üst tabakasına mensup bu mutlu çift, tanışmalarından bu yana her sene sürdürdükleri bir tatil geleneğine kucak açarlar. Güneşli, egzotik bir yerde, rahatlatıcı, eğlence dolu bir gezi için ailelerini geride bırakırlar.

Sevimli çift, gittikleri yerde havuz kenarında içkilerini yudumlarlar ve mevsimin tadını çıkarırlar. Çünkü bilirler ki evlerindeki dört unsurun yarattığı kaos ve keşmekeşten uzaktırlar. Boşanmış anne babalar, sürekli didişen kardeşler, kontrolden çıkmış çocuklar ve Noel'de her ailenin değişmezi olan küskünlükler ve rahatsız anlar... Ama bu yıl öyle olmayacaktır. Şortlarını ve güneş gözlüklerini bavullarına koymuş olan Brad ve Kate, tüm seferlerin iptal edilmesine neden olan sisten ötürü San Francisco Havaalanına kısılıp kalırlar.” Murat Aslan'ın yönettiği yerli yapım “Umut” da yarın izleyiciyle buluşacak. Senaryosunu da Aslan'ın kaleme aldığı filmin oyuncuları, Selim Erdoğan, Zafer Algöz, Zeynep Tokuş, Seda Bakan, Mesut Akusta, Bertan Ceylan, Kemal İnci, Asu Maralman, Ali Cağaloğlu ve Fikret Hakan. İstanbul'dan Şarköy'e kadar uzanan bir olaylar örgüsünü işleyen filmin öyküsü şöyle:

“Yurt dışında hapis yatan Yılmaz, yıllar sonra memleketi Şarköy'e geri döner. Fakat döndüğünde ailesini dağılmış ve bebekliğinden beri görmediği 6 yaşındaki oğlu Umut'u kendisine yabancılaşmış olarak bulur. Yılmaz oğluna yakınlaşmak için çabalarken onun hayattan uzaklaştığı gerçeğiyle karşılaşınca çabalamaya başlar. Fakat bunun için karşısına çıkan bir teklif, Yılmaz'ı zorlu bir seçime sürükler. Bir taraftan da karşılık veremediği bir aşk bulmuştur...” Ümit Ünal'ın yönetmenliğini üstlendiği “Gölgesizler” haftanın altıncı yeni yapımı. Hasan Ali Toptaş'ın kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin oyuncuları Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Hakan Karahan, Arsen Gürzap, Altan Erkekli ve Erdem Akakçe. Film, İstanbul'dan usanarak bir köye taşınan berberin hikayesini işliyor.

Başkentte hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşacak filmler şöyle:

ARMADA: “Recep İvedik-2”, “Niko: Yıldızlara Yolculuk”, “Zoraki Tatil”, “Hayallerin Peşinde”, “Bir Alışverişkoliğin İtirafları”, “Umut”, “Gölgesizler”, “The Spirit”, “Gelinlerin Savaşı”, “Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi”.

METROPOL: “Recep İvedik-2”, “'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi”, “Umut”, “Zoraki Tatil”, “Hayallerin Peşinde”.

MEGAPOL: “Recep İvedik-2”, “The Spirit”, “Pandora'nın Kutusu”, “Bir Alışverişkoliğin İtirafları”.

OPTİMUM: “Recep İvedik-2”, “Niko: Yıldızlara Yolculuk”, “The Spirit”, “Gelinlerin Savaşı”, “Pandora'nın Kutusu”, “Umut”, “Gelinlerin Savaşı”.

MİNASERA: “Operasyon Valkyrie”, “Pandora'nın Kutusu”, “Recep İvedik-2”, “Güz Sancısı”, “Alacakaranlık”.

BAHÇELİ BÜYÜLÜ FENER: “Recep İvedik-2”, “Umut”, “Milyoner”, “Sevgililer Günü Katliamı”, “Beşir'le Vals”, “The Spirit”, “Bir Alışverişkoliğin İtirafları”, “Pandora'nın Kutusu”, “Zoraki Tatil”. KIZILAY BÜYÜLÜ FENER: “Recep İvedik-2”, “Gelinlerin Savaşı”, “The Spirit”, “Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi”, “Pandora'nın Kutusu”, “Umut”, “Milyoner”.

KIZILIRMAK: “Milyoner”, “Recep İvedik-2”, “Güz Sancısı”, “Sonbahar”, “Pandora'nın Kutusu”.


15 years ago