|

Oyuncu Arda Öziri'ye veda

Motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren oyuncu Arda Öziri için mezunu olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde tören düzenlendi. DEÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Yakup Öztuna, "Arda, üniversitemizin ve fakültemizin kültür ve sanat elçisiydi, bizim görünen yüzümüzdü. Fakültenin ferdi olan Arda'yı okuduğu, rol aldığı sahneden yolcu ediyoruz"dedi.

Yeni Şafak
11:46 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:00 - 29/05/2018 Salı
AA
Arda Öziri'yi uğurlama törenine yakın arkadaşları ve ailesi katıldı.
Arda Öziri'yi uğurlama törenine yakın arkadaşları ve ailesi katıldı.

İstanbul'da motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren oyuncu Arda Öziri için mezunu olduğu fakültede tören düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Özdemir Nutku Sahnesi'ne getirilen Öziri'nin naaşı sahneye konuldu. Öziri'nin özgeçmişi okundu, tabutun üzerine motosikletçi montu ve taraftarı olduğu Altay'ın sırtında Arda Öziri yazılı forması örtüldü.

DEÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Yakup Öztuna, öğrencilerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek "
Arda, üniversitemizin ve fakültemizin kültür ve sanat elçisiydi, bizim görünen yüzümüzdü. Fakültenin ferdi olan Arda'yı okuduğu, rol adlığı sahneden yolcu ediyoruz.
Başta ailesine, Güzel Sanatlar Fakültesine, yakınlarına, meslektaşlarına, öğretim üyelerine ve öğrencilere başsağlığı diliyorum" dedi.

'Arda benim her şeyimdi'

Fakülteden sınıf arkadaşı oyuncu Burak Altay, Öziri'nin kendisi için bir kardeş olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

  • "Arda benim her şeyimdi. Tanıyanlar bilir, kimsenin kalbini şu kadar kırmadı. Kavga etmez, küsmez, hep gülümserdi. Ölümünü kabullenmesi çok zor. Sınıfça çok eğlendik, biz sınıfça 'Voltrandık', bir parçamızı kaybettik. Arda muhteşem bir hayat yaşadı, biz onu her zaman prensimiz olarak hatırlayacağız."

Törene anne Belkıs Öziri, kaza öncesi evinde birlikte maç izlediği arkadaşı Cengiz Çolak, motosikletçi arkadaşı Hüseyin Önder, fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler, sınıf arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı.


#Cenaze töreni
#Arda Öziri
6 yıl önce