|

Roma'da velilerden animasyon filmine tepki

Animasyon filmi 'Kung Fu Panda' İtalya'da yeni bir polemik yarattı. Filmdeki baş karakter olan Po isimli pandanın "iki babası olmasının geleneksel aile değerlerine saldırı" olarak yorumlanmasının ardından, bir okulun öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planı iptal edildi.

Yeni Şafak
15:36 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 15:43 - 29/04/2016 Cuma
Diğer
Bir seri film olan Kung Fu Panda'nın baş karakterinin 2 babası olması tartışmalara neden oldu.
Bir seri film olan Kung Fu Panda'nın baş karakterinin 2 babası olması tartışmalara neden oldu.

Roma belediye başkanı adayı Mario Adinolfi, İtalya'da geçen Perşembe günü gösterime giren "Kung Fu Panda 3" filminin çocuklarının beynini yıkadığını öne sürdü. Adinolfi, "Kung Fu Panda'nın baş karakterinin iki babası olması" nedeniyle toplumsal cinsiyet teorisi propagandası yaptığını ve "geleneksel aile yapısına tehdit" teşkil ettiğini savundu.



Adinolfi, "Dünya çapında başarıya ulaşmış bir çizgi film ve hem çocukların hem de yetişkinlerin sempatik bulduğu bir karakter kullanılarak eşcinsellerin evlat edinmesi fikri yayılmaya çalışılıyor" dedi. Adinolfi'nin bu çıkışının ardından Perugia kentindeki bir anaokulu da, öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planını iptal etti.



Veliler filme göndermedi


BBC'nin haberine göre Alfabetagamma isimli okulun öğrencilerinden bazılarının velileri, "Kung Fu Panda toplumsal cinsiyet teorisini yayıyor" iddiası üzerine, çocuklarının bu filme götürülmesine karşı çıktı. Okul gezisi için tüm velilerin onayı gerektiği için de yönetim, sinema gezisini iptal etmek zorunda kaldı.


#Kung Fu Panda
#Kung Fu Panda 3
#Mario Adinolfi
#Perugia
#Roma
#İtalya
#Italy
#Rome
8 yıl önce