|

Sarp slalomu

Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluk, yeni yapılan labirentle önleniyor. Yolcular artık, 10 metre mesafedeki gişelere ulaşmak için, 77 metrelik koridordan 11 zikzak yaparak geçiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:27 - 28/06/2015 Pazar
Diğer

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan yoğunluğu önlemek için labirenti andıran geçiş yapıldı. İki ülke vatandaşlarının kimlikle geçişlerine olanak sağlayan anlaşmanın ardından Sarp Sınır Kapısı'nda artan yolcu geçişlerine ve yığılmalara labirentli çözüm bulunmaya çalışıldı.


SADECE KORİDOR 77 METRE

Günde binlerce kişinin giriş çıkış yaptığı, zaman zaman yığılmalar yaşanan kapıda kargaşayı önlemek için Sarp Gümrük Müdürlüğü, 15 gün önce demir bariyerlerden 7 metre genişliğinde 11 kademeli geçiş yaptı. Türkiye'den Gürcistan'a yaya olarak geçmek isteyen yolcular, 10 metre mesafedeki gişelere ulaşmak için önce 77 metre koridordan geçiyor.


BAZILARI ÜSTÜNDEN ATLIYOR

Yolcular 11 zikzak çizerek resmi işlemleri yaptırmak üzere gişelere ulaşabiliyor. Bazı yolcuların ise demirlerin üzerinden atladığı görülüyor. Yaz aylarında kapıda bir yoğunluk yaşandığını ifade eden yolculardan Özdal Vahiç, bilgisayar oyunları gibi bir geçiş olduğunu belirterek, “İnsanlar labirent gibi geçişten geçiyorlar. Kapıda her gün yeni bir şey var" dedi.


#Gürcistan
#Sarp Sınır Kapısı
#Özdal Vahiç
9 yıl önce