|

Şaşmaz'ın annesi ve eski eşinin ifadeleri alınacak

Vatan Şaşmaz cinayetinde soruşturma genişletiliyor. Filiz Aker'in cezaevindeki ağabeyi Sümer Bayer'in borç para iddialarının ardından harekete geçildi. Vatan Şaşmaz'ın annesi ve eski eşinin ifadelerinin alınacak.

Yeni Şafak
12:09 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:41 - 30/08/2017 Çarşamba
Diğer
Cinayetinin para anlaşmazlığı nedeniyle işlenmiş olabileceği iddiaları üzerine annesi ve eski eşinin ifadeleri alınacak.
Cinayetinin para anlaşmazlığı nedeniyle işlenmiş olabileceği iddiaları üzerine annesi ve eski eşinin ifadeleri alınacak.

Pazar gecesi Beşiktaş'taki 5 yıldızlı bir otel odasında eski manken Filiz Aker tarafından vurularak öldürülen sunucu Vatan Şaşmaz cinayetinde soruşturma genişletiliyor. Filiz Aker'in cezaevindeki abisi Sümer Bayer'in iddialarının ardından MASAK harekete geçti. Cinayetinin para anlaşmazlığı nedeniyle işlenmiş olabileceğine yönelik iddialar nedeniyle Vatan Şaşmaz'ın annesi ve eski eşinin ifadeleri alınacak.


Filiz Aker'in ağabeyi ne demişti?
Filiz Aker'in ağabeyi Sümer Bayer, işlenen cinayetin ardından verdiği bir röportajda kardeşinin psikolojik sorunları olmadığının altını çizerek, cinayetin para yüzünden işlendiğini iddiasında bulunup şunları söylemişti: '11 yıl önce tanıştılar. Vatan ilk eşiyle
ABD
'de Filiz'e misafir oldu. Ev almak için 130 bin
dolar
aldı, ödemedi. Vatan onun adına
Forex
'te para yatırıyordu. 2.5 milyon doları gitti'
Para iddialarının ardından
MASAK devreye girdi

Vatan Şaşmaz cinayetinin para anlaşmazlığı nedeniyle işlenmiş olabileceğine yönelik iddialar da mercek altına alındı. İddialara göre, Filiz Aker ve Vatan Şaşmaz arasındaki para ilişkisini çözebilmek için Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) yardım istendi. Aker ve Şaşmaz'ın telefonla birçok kez görüştüğü ve mesajlaştığı iddiaları üzerine polis odada bulunan cep telefonlarına el koydu. Aker'in telefonu incelenmesi için siber suçlarla mücadele şubesine verildi. Elde edilecek verilerin cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olması bekleniyor.

#Vatan Şaşmaz
#Filiz Karanfil
#MASAK
#Sümer Bayer
7 yıl önce