|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 04:18 - 24/01/2016 Pazar
Yeni Şafak
Diyabetliler için şekersiz baklava




Geleneksel tatları geçmişten günümüze taşıyan Seyidoğlu, yepyeni bir tat ile tüketicisinin karşısına çıkıyor. Seyidoğlu, içerisinde Stevia bitkisinin bulunduğu ve glisemik indeksi yüzde 40 azaltılmış, şekersiz baklavalarıyla diyabet hastaları ve diyet yapanların yanında oluyor.Yüzde yüz saf tereyağı kullanılarak yapılan baklavalarda Stevia bitkisi suyu şerbet gibi baklavaya dökülerek tatlandırılıyor.



Çocuklar tatilin tadını çıkarsın




Güngören Kale Outlet Center, yarı yıl tatili boyunca düzenleyeceği yetenek yarışması ile çocuklara keyifli bir tatil sunacak. Takdir ve teşekkür belgesi ile Kale danışma noktasına giden ilk 500 öğrenciye hem menü, hem de eğlence bileti anında hediye edilecek. Sömestr tatili boyunca hafta içi 15.00 ile 18.00 saatleri arasında orta sahnede çocuklar hem eğlenceli dakikalar yaşayacak hem de yeteneklerini sergilemenin sevincini tadacaklar. Ayrıca en çok alkış alan günün birincisine anında tablet hediye edilecek.



2016'nın trendleri Modanisa.com'da




Modern muhafazakar giyim tarzını benimseyen kadınların, kendi stillerine uygun binlerce seçeneği bir arada bulabildiği Modanisa.com yepyeni stil önerileri sunuyor. 90'lı yıllarda ünlü tasarımcı Vivienne Westwood sayesinde hayatımızdaki yerini sağlamlaştıran ekose, sıcak renkleri ve modern formlarıyla 2016 kışına da ayrı bir tarz katacak.Sıcak dokusuyla çok üşüyenlerin değişmez tercihi olan keçe parçalar, podyumlara bu sezon damga vuruyor. Eldiven, kaban ve yeleklerden sonra ayakkabılara da sıcaklık katan bu trend, farklı stillerle de kolaylıkla kombinlenebiliyor.



Hem eğlenecek hem öğrenecekler




Zorlu Alışveriş Merkezi, çocukları yarıyıl tatilinde eğlenirken öğrenmeye çağırıyor. Minik ziyaretçiler13 Mart'a kadar kurulacak etkinlik alanında yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Etkinliklere katılan çocuklar Picasso için tasarlanan özel alanda kağıttan heykeller yapacak, Da Vinci alanında günlük malzemelerden minik mekanizmalar tasarlayacak, Monet alanında kendi küçük su bahçelerini oluşturararak eğlenceli vakit geçirecekler.



Ünlü gitarist Pasieczny Akbank Sanat'ta




Akbank Sanat, dünyaca ünlü gitar ustalarını ve genç yeteneklerini Akbank Sanat Gitar Günleri'nde ağırlamaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında 28 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de müziğinin yanı sıra sahne performansı ile ünlü gitarist ve besteci Marek Pasieczny sahne alacak. Glasgow Kraliyet Konservatuarı'ndan beste ve icra yüksek şeref derecesi, Polonya Wroclaw Müzik Akademisi'nden icra yüksek şeref derecesi olmak üzere üç farklı müzik yüksek lisansı bulunan Marek Pasieczny, konserde kendi bestelerinden oluşan bir repertuar seslendirecek.



Adımlarınıza şıklık katın




Pierre Cardin kadın bot koleksiyonu, zincir, fermuar, püskül ve bant detayları ile hareketlenen ve mürdüm, bordo, taba, kahverengi, siyah renk seçenekleriyle kadınların adımlarına eşlik ediyor. Koleksiyondaki topuklu modeller feminen bir görünüm sağlarken düz modeller ise rahatına düşkün kadınların günlük koşuşturmacada tercihi oluyor. Bu sezon Pierre Cardin imzalı botların yer aldığı zengin koleksiyonseçili Pierre Cardin mağazalarında ve e-store'da sizleri bekliyor.



SHREK Müzikali Türkiye'de



Uluslararası turnesine İstanbul'da, Zorlu PSM'den başlayacak olan, SHREK Müzikali 22 şov boyunca her yaştan hayranını misafir edecek. Müzikal, 10 konteynerlik dev seti, 60 kişilik kadrosu ve canlı orkestrasıyla müzikal tarihinin en renkli ve eğlenceli yapımlarıyla seyirciyle buluşacak. Orijinal dilinde seyirci karşısına çıkacak müzikal, Türkçe üstyazı ile sahnelenecek. 7 Şubat tarihine kadar Zorlu PSM'de gerçekleşecek müzikalin biletlerini www.zorlucenterpsm.com, Zorlu PSM gişeleri ve www.tixbox.com.tr'den temin edilebilirsiniz.



Evlenecekler bu fuara




Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı en yeni trendler ve defileler ile Lütfü Kırdar'da 29-31 Ocak tarihleri arasında çiftlere unutulmaz anlar yaşatacak.14. kez düzenlenen fuarın bu yılki konsepti ise 'Çiçek Gelinler' olarak belirlendi. Gelinlikten davetiyeye, pastadan düğün mekanına, damatlıktan düğün fotoğrafçılığına, dekorasyondan organizasyon şirketlerine kadar 20'nin üzerinde iş kolunu kapsayan fuar, çiftlere bir çok alternatifi bir arada sunacak.



Türk Edebiyatı'nın yeni sayısı raflarda




2016'nın ilk sayısıyla okurunu selamlayan Türk Edebiyatı dergisi, 507. sayısıyla okurlarıyla buluştu. Bu ay logoda değişikliğe giden Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan, hasbihal yazısında derginin bir okul olduğuna değinerek, “Bu okuldan yetişmiş isimler olarak derginin okul olma özelliğini sürdürmeye gayret ediyoruz” diyor. Dergide bu ay Kâmil Yeşil, Mustafa Çiftçi, Ahmet Buran, Aydın Topaloğlu, Ufuk Aykol, Ülkü Selvi Uslu'nun yazılarının yanı sıra Senail Özkan ve Mustafa Argunşah'ın da röportajları bulunuyor.



Türkiye'nin ilk Arapça kitap fuarı




Türkiye'deki fikir ve sanat dünyasının tarihi köklerinin günümüz Müslüman coğrafyasından koparılamayacağının bilinciyle Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınevi organizatörlüğünde il kez Arapça Kitap Fuarı düzenlenecek. Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas, Kuveyt gibi ülkelerden yayınevlerinin katılacağı Arapça Kitap Fuarı'nı 10 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Katılımcı ve ziyaretçileriyle tam bir kültür şölenine dönüşecek olan fuarda Yusuf Kaplan, Bedri Gencer, Ebubekir Sifil, Kamil Büyüker, Ahmet Turan Arslan, Cahit Baltacı, Kemal Yıldız, Ali Sözer, Racih gibi yazarlar da okurlarıyla bir araya gelecek. Fuar 12 ve 21 Şubat tarihleri arasında Cağaloğlu'ndaki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilecek.



Pera'dan Ocak söyleşileri




Pera Müzesi “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” sergisi kapsamında Ocak ayında da bir dizi etkinlik düzenliyor. Caden Manson ve CANAN'ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte 29 Ocak Cuma günü düzenlenecek “LeşX” başlıklı şiir performansını Efe Murad gerçekleştirecek. Etkinlikler ücretsiz yapılacak.



Yaşanmış hikayeler tuvallerde




Kadın imgesini eserlerinde başarıyla kullanan Rahime Dizdaroğlu, yaşanmış hikayelerden de ilham alarak kadınların zamansız hikayelerini, geçmişten geleceğe resmediyor. Güzellik, masumiyet, hüzün, yaşanmışlık, gizem, cesaret gibi unsurlara vurgu yaptığı portrelerinde Rahime Dizdaroğlu, kadın kahramanlarının tüm duygularını dışa vuruyor. 25 Ocak tarihine kadar Ramada İstanbul Asia'da sanatseverlerle buluşacak sergi ücretsiz olarak ziyaret ediliyor.



#şehir rehberi
#etkinlikler
#moda
#sinema
#fuarlar
#tiyatro
8 yıl önce