|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 05:06 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Sade ve zarif seçenekler





Seiko Watch Corporation güvencesi ile üretilen Lorus'un yeni kadın tasarımları, zarif çizgileri ile moda severlerle buluşuyor. Pembe altın iyon kaplama veya çelik kasalı, 50 metre su geçirmezlik özelliğine sahip yeni klasik modeller, sade kadranı ile tarzınızı ve şıklığınızı tamamlayacak. İlkbaharda uygun fiyatlı Lorus saatleri kaçırmamak için en yakın Lorus yetkili noktalarına uğrayabilirsiniz.



Flamenkonun yıldızı İş Sanat'ta





“En İyi Flamenko Albüm” kategorisinde Latin Grammy'e aday gösterilen, altın ve platin plak kazanan albümleriyle Miguel Poveda, İstanbullu hayranları ile ilk kez İş Sanat'ta buluşacak.



Bigas Lunas'ın La Teta y la Luna filmindeki rolü ve ilk solo albümü Viento del Este ile tanınırlığa ulaşan sanatçı, konserlerinin yanı sıra diskografisine sığdırdığı 11 albüm ile geniş bir hayran kitlesine sahip. Pedro Almodovar'ın Kırık Kucaklaşmalar (Broken Embraces) filminin çok beğenilen soundtrack'lerinde sesiyle yer alan Poveda'nın performansını kaçırmak istemeyenler 26 Şubat Cuma akşamı İş Sanat'ta buluşuyor.



Kulis Tiyatro'nun yeni sayısı raflarda





Geçtiğimiz aylarda yayın hayatındaki ilk yılını dolduran Kulis Tiyatro Dergisi'nin Şubat-Mart sayısı çıktı. Kulis Tiyatro yeni sayısında, güçlü karakter oyuncularından Işıl Yücesoy'u kapağında ağırlıyor. Son yıllarda kendisini dizilerden izleme fırsatı bulduğumuz sanatçı ile tiyatrodan hayata uzanan keyifli bir sohbet okuyucuların ilgisine sunuluyor. Dergide Hakan Emre Ünal'ın birbirinden farklı karakterlere bürünerek canlandırdığı 'Trom'un; Tülin Özen'in ana dil konusu üzerine tek kişilik performansı olan 'Dil Kuşu'nun eleştirileri de yer alıyor.



Birbirinden renkli etkinlikler SGM'de





Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), Mart ayında çeşitli gösterilerle perdelerini açıyor. SGM'nin Mart ayındaki programında rock ve klasik müzik konserleri ile çeşitli tiyatro oyunları sahnelenecek. Sanatseverler Mart ayında SGM'de, Mor ve Ötesi ile rock, Keman, Viyolonsel ve Piyano üçlüsü ile klasik müzik konserlerini dinleyebilecek. SGM'de Mart ayında müziğin yanı sıra zengin bir tiyatro programı da var. Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kredi” ve Oyun Atölyesi tarafından sahnelenen “Köprüden Görünüş” oyunları SGM'de izlenebilecek.



Zamansız bir stil yolculuğu



Hayatın her alanında farklı stil hikayelerinin baş kahramanı denim, bu sezon “denim on denim” akımıyla tepeden tırnağa yanımızda olacak. Özellikle bu yıl oldukça moda ola denim, pantolonların yanı sıra gömlekler, ceketler ve yeleklerde de “denim on denim” modasının vazgeçilmezlerinden.





Sonbahar-kış sezonunda rafine detaylara yer veren Fabrika, denim trendini yeniden yorumlayarak kadın ve erkeklerin gardırobuna taşıyor. Fabrika'nın bu koleksiyonu ile siz de zamansız bir stil yolculuğuna çıkın.



Kukuli ve dostları Civil'de





Çocukların hayal dünyasını geliştiren ve onların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan Tinky Minky Kukuli çizgi filmleri miniklerin vazgeçilmez tutkusu olmaya devam ediyor. Rengârenk ve eğlenceli tasarımları ile Kukuli ve dostlarının lisanlı ürünleri Civil mağazalarında yerini aldı. 2-6 yaş arası çocuklarınızın tüm ihityaçlarına cevap verecek eşofman takımları, kupalar, ıslak mendiller, 3d kitaba kadar birbirinden farklı weatshirtler, kışın sıcacık tutan çarık çoraplar ve tulumları sizleri bekliyor.



Çocukluğunuza geri döneceksiniz





Dünyanın En Ünlü Palyaçosu Slava'nın Snow Show'u 24 Şubat'ta Zorlu PSM'de başlıyor. Slava Polunin'in sahneye koyduğu bir aile show'u olan Slava's Snowshow ilk kez Türk izleyicisiyle buluşuyor. Hayaller ve peri masallarından ilham alarak dünya çapında milyonlarca izleyiciyi büyüleyici bir gösteriye ortak eden Slava's Snow Show 6 Mart'a kadar, büyükleri çocukluklarına geri götürecek.



Bu fırsat kaçmaz





Rahatlığı, şıklığı ve kaliteyi, her tarza hitap eden modellerle en uygun fiyata sunan Polaris'in merakla beklenen kış ürünlerinde geçerli yüzde 50 indirim kampanyası başladı. Polaris markalı seçili kışlık ürünlerde geçerli etiketin yarısı kampanyasıyla, kış kombinlerinizin tamamlayıcısı birbirinden şık ve konforlu ayakkabılar, çizmeler ve çantalara indirimli fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Kadın, erkek ve çocuk koleksiyonlarıyla geniş ürün yelpazesini cazip fiyatlarla tüketicilerine sunan kampanyanın detayları www.polaris.gen.tr 'de.



Pera'dan iki yeni sergi





Metafizik resim akımının öncüsü, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico'nun yapıtları “Dünyanın Gizemi” başlığı altında İstanbul'da ilk kez sergileniyor. Ayrıca iki farklı kuşağın koleksiyonerliğe bakışına ışık tutan “Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu'ndan Bir Seçki” sergisi de 23 Şubat'tan itibaren Pera Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.



Bu tulumlar çok şık





Türkiye'de bebek tekstil sektöründe yeniliklerin öncüsü olan BiBaby,yüzde yüz pamuk kumaş kullanarak ürettiği kız-erkek tulumlarıyla ebeveynlerin tercihi olurken bebeklerin şıklıklarına şıklık katıyor. BiBaby'nin 2016 İlkbahar Yaz Koleksiyonu içerisindeki birçok seçenek arasında erkek bebekler için yel değirmenli tulum göze çarparken, kız bebekler için tasarlanan zıbınlar mor ve pembe renk seçeneğiyle büyük beğeni topluyor.



Bu biyografiler çocuklar için





Mikado Yayınları tarafından hazırlanan 'Kim Kimdir?' serisinde bulunan, geçmişte ve günümüzde yaşamımıza değer katmış kişiler, çocuklarınıza, yaşamları ile ilham kaynağı oluyor. Kemal Sunal, Piri Reis, İbni Sina, Sabiha Gökçen ve Nasreddin Hoca gibi dünya için değer oluşturmuş önemli kişilerin biyografileri çocukların anlayabileceği bir dille yazıldı. Seri önümüzdeki süreçte Dede Korkut, Nazım Hikmet, Mimar Sinan ve Edison ile devam edecek.



Çikolataya doyuran cheesecake





Özsüt'ün bu ayki özel tarifi Çok Çikolatalı Cheesecake. Uyum konusunda kendini çoktan kanıtlamış çikolata ve cheesecake ikilisi, bu tarif ile lezzeti bambaşka bir noktaya taşıyor. Çikolataya doyuran, cheesecake'in lezzeti ile ağızda yumuşak bir tat bırakan bu tarif Şubat ayına mutluluk katıyor. Siz de her ay yepyeni lezzetlerle tanışmak istiyorsanız, size en yakın Özsüt'e davetlisiniz.



Kötü şartlar zor seçim





Zehra Şahin, Tunay Çelik, Nurdan Albamya, Recep Usta, Murat Vanlı, Ali Şadi Tayfun, Ali Hacıoğlu ve Batuhan Genç'ten oluşan Seyyah Oyuncuları Filistin'deki zor şartların işlendiği “Sumud: Kudüs ya da Leylâ” adlı oyunla seyirci karşısına çıkıyor. İki perdelik oyunda, akşam saatleri Kudüs bomba sesiyle yankılanır, işte her şey bu patlama ile başlar. Cem Zeynel Kılıç'ın yazıp Zafer Kayaokay'ın yönettiği “Sumud: Kudüs ya da Leylâ” 26 Şubat Cuma saat akşam 20.00'da Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.





#şehir rehberi
#aktiviteler
#etkinlikler
#moda
#sanat
#tiyatro
#konser
#alışveriş
#Zehra Şahin
#Tunay Çelik
#Nurdan Albamya
#Recep Usta
#Murat Vanlı
#Ali Şadi Tayfun
#Ali Hacıoğlu
8 yıl önce