|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2016 Pazar
Güncelleme: 03:01 - 3/07/2016 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Bayramın en şıkı siz olun



Tesettür giyimin online adresi Sefamerve.com naturel tonlardaki yeni sezon tasarımlarıyla bayram heyecanınıza ortak oluyor. Sefamerve'deki tasarımlar sizlere ferah ve zarif bir şıklık vaat ediyor.





Uçuk bebe mavileri, pamuk şekeri pembeler, limon sarıları, mint yeşiller, kavun turuncuları, şeftali ve pudra renklerinin hakim olduğu özel kıyafetlerle bayram ziyaretlerinizde duru bir güzellik yakalayabilirsiniz. Pastel tonlardaki eşarp ve şallarla da şıklığınıza şıklık katabilir, farklı renkleri bir araya getirerek kendi stilinizi oluşturabilirsiniz.



Değmeyin çocukların keyfine



Trump AVM Çocuk Katı'nda bu hafta sonu çocuklar bayram neşesini tamamlayacak 'Mutlu Bayramlar Çercevesi' tasarlayacak, keyifli tiyatro oyunlarıyla eğlenecekler. Çocuklar bugün



'Uçmak İstiyorum' adlı oyunu izleyip ardından kendi çervelerini tasarlamak üzere saat 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek atölyelere ücretsiz katılım sağlayacak. Siz de çocuklarınızın güzel bir haftaonu geçirmesini istiyorsanız bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.



Miniklere gökkuşağının tüm renkleri





Bayram sevincini Civil'in rengârenk kıyafetleriyle yaşayacak minikler, şıklık ve şirinlikleriyle göz kamaştıracak. Bayram alışverişinin vazgeçilmezi olan birbirinden renkli tişörtler, şortlar, gömlekler,etekler ve pantolonlar Civil mağazalarında satışa sunulmaya başlandı. Anne ve babaların vazgeçilmez tercihi olacak Civil, mağazalarında ve civilim.com'da bayrama özel kıyafetlerle miniklerin bayram heyecanını doyasıya yaşamasını sağlayacak.



Tatili doğada geçirin





Bayramı hem İstanbul'da geçirip hem de şehrin gürültüsünden uzaklaşmak istiyorsanız tam da size göre bir önerimiz var: Saklı Göl. Kamandere köyü içerisinde bulunan Saklı Göl, Şile'de yürüyüş, kahvaltı ve temiz havanın tadını çıkaracağınız doğa harikası bir yer. Adı gibi bir çok güzelliği içerisinde saklı bulunduran bu göl, bayramı huzur içerisinde geçirmenizi sağlayacak. Yapay bir baraj gölü olan bu yerde piknik, mangal, ızgara, fotoğrafçılık, özellikle doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca tesiste bayram kahvaltınızı da yapabilir sevdiklerinizle keyifli saatler geçirebilirsiniz.





İstanbul'dan çok uzaklaşmadan doğayla iç içe bir bayram tatili geçirmek isteyenler için Trilye iyi bir seçenek olabilir. Bursa'da yer alan doğası bozulmamış bu yer, son yıllarda yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktalarından da biri. Bayramda Trilye plajında denizin ve güneşin tadını çıkartabilir, Trilye Evleri'nin bulunduğu dar sokaklara yürüyerek tarihin en derinlerine yolculuk edebilirsiniz. Trilye'ye gitmişken Dündar Evi, Taş Mektep ve Osmanlı Hamamını gezmeden etmemelisiniz.





Karadeniz sahillerini keşfetmek isteyenler için Bartın'ın bir ilçesi olan Amasra'ya gidebilir. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da ünlü bu yerde bol bol balık yiyebilir, Karadeniz yeşilinin tadını çıkartabilir ve Çakraz, İnkumu, Bozköy plajlarında denize girebilirsiniz. Deniz tutkunları bir tekne kiralayıp Felengit Koyu'nu keşfedebilir.



Yıldızlı gecelere kulak verin





Yaz aylarının en uzun soluklu etkinliği Turkcell Yıldızlı Geceler, Türk Pop Müziği'nin güçlü seslerinden Funda Arar'ı 3 farklı şehirde 3 dev konserle sevenleriyle buluşturacak. Etkinlik kapsamında sahne alacak olan Arar, 8 Temmuz'da Çeşme Açıkhava Sahnesi'nde, 20 Temmuz'da Bodrum Antik Tiyatro'da ve 5 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda olacak.Sevilen sanatçı, Turkcell Yıldızlı Geceler sahnesinde, geçmişten günümüze dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirecek.



Bayram tatili kitap önerileri:



Holmes cevap peşinde





Polisiye türünün zirve ismi Arthur Conan Doyle'un kaleminden bir Sherlock Holmes hikayesi daha... Timaş Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan eserde Sherlock Holmes ve ortağı Doktor Watson'ın maceraları, kaldığı yerden devam ediyor. Ünlü dolandırıcı Charles Milverton, Holmes'ü neden ziyaret ediyor? Londra'daki Napolyon büstleri neden kırılıyor? On yaşındaki Lord Saltire ve öğretmeni neden ortadan kayboldu? Kızıl Çember'in ünlü katili Londra'da ne yapıyor? Üçüncü Garrideb'i arayan Nathan Garrideb'in asıl amacı ne? Tüm bu soruların cevabı "Mezarlığın Sırrı"nda cevap buluyor.



Bu çağın Müslüman'ı





Alo fetva hatları, online zekat mecraları, Youtube'dan yayınlanan vaazlar, zikirmatikler, Mescid-i Haram'dan naklen yayınlanan namazlar... 21. yüzyılda yaşayan faniler olarak bu yeni teknoloji araçlarından en az birini kullanmışızdır. Hayatımıza katılan her teknolojik yenilik, gündelik hayat örgütlenmemizi de zihniyet dünyamızı da dönüştürüyor. Bilgi, mahremiyet, merhamet, mimari... Nazife Şişman, “Dijital Çağda Müslüman Kalmak” adlı kitabında günümüz insanını dijital kültürle yüzleşmeye davet ediyor.



İsmet Özel'in 40 yılı





Modern Türk şiirimizin birçok kimselere göre zirve ismi İsmet Özel'in "Erbain, 40 yılın şiirleri" adlı eseri yeni baskıya ulaştı. Tiyo Yayınları'ndan çıkan eserde "Geceleyin Bir Koşu", "Evet İsyan", "Cinayetler Kitabı" ve "Celladıma Gülümserken" isimli ilk 4 kitabının yanı sıra ilk defa yayınlanan şiirler de bulunuyor. Kitap, 60'lı yıllarda şiir yayınlamaya başlayan Özel'i tanımak isteyenler için günümüz okuruna toplu bir okuma imkanı sunuyor.



Maceranın tadını İstanbul'da çıkarın





Xtrem Aventures, Ramazan Bayramı'nda İstanbul'da kalacak olanlara şehrin tam ortasında hem eğlenebilecekleri hem de macera dolu saatler geçirebilecekleri bir etkinlik sunuyor.



İstanbul Maslak'ta bulunan Xtrem Aventures İstanbul macera parkı; kuş sesleri içinde bol adrenalinli bir gün geçirmek isteyen çocuklar, gençler ve yetişkin misafirlerini bekliyor.



Masal köyüne davetlisiniz





Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, sınırsız eğlence ve bayrama özel etkinliğiyle bu bayram ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak.İstanbul Akvaryum'da tüm masalların en sevilen karakteri Keloğlan gerçek boyutlarıyla kurulacak masal köyüyle yediden yetmişe ziyaretçileriyle buluşacak. Çizgi filmlerinde doğruluğun, dürüstlüğün ve iyiliğin sembolü Keloğlan ve arkadaşlarının başından geçen maceralar 7 gün boyunca üç seansla İstanbul Akvaryum 'da izleyicileriyle buluşacak.




#Şehir rehberi
#Aktiviteler
#Tiyatro
#Gezi
8 yıl önce