|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 01:37 - 17/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Modern, dünyanın dört bir yanından sanatçıların video, animasyon ve kısa filmlerini İstanbul'a taşıyan Artists' Film International 2016 (Uluslararası Sanatçı Filmleri) programına bir sergiyle yer veriyor. İstanbul Modern Küratörü Çelenk Bafra'nın hazırladığı sergi, farklı teknolojilerin psikolojik ve sosyolojik etkilerinin yanı sıra yeni teknolojilerin sosyo-politik kodlarını ve sanatsal üretim süreçlerini dönüştürmesini ele alıyor. Bu yıl “teknoloji” konusuna odaklanan sergi 6 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.



Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Akbatı AVYM, çocuk etkinlikleriyle minikleri eğlendirirken bir yandan da el becerilerini geliştirmeye davet ediyor. Birbirinden keyifli etkinlikler, Temmuz ayı sonuna kadar her Cumartesi ve Pazar, saat 14:00 ve 16:00 arasında zemin kat havuzun önünde çocuklarla buluşuyor. Bugün şapka yapacak olan minik ziyaretçiler, 23 Temmuz'da “Sandalet Yapıyoruz”, 24 Temmuz'da “Deniz Kovası Yapıyoruz” ve 30 Temmuz'da “Frizbi Yapıyoruz” etkinliğine katılacak. 31 Temmuz'daki rengarenk “Tişört Boyuyoruz” etkinliği ile minikler eğlenceye doyacak.



Latin müziğinin sevilen ismi Harbiye'de

Turkcell Yıldızlı Geceler, Çeşme ve Bodrum'un ardından Ağustos ayı itibariyle İstanbul'a yıldız yağdırmaya devam edecek. Etkinlikler Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda 20 farklı konserle yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimleri ağırlayacak. Müzik şöleninin müzikseverlerle buluştıracağı yıldızlardan biri de Latin Müziği'nin sevilen ismi Buika olacak. Flamenko, caz ve soul müziğini harmanlayan Grammy ödüllü sanatçı, 7 Ağustos akşamı Harbiye sahnesinde güçlü sesi ve sahne performansıyla sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.



Müzik şölenine hazır olun

Müziğin birçok türüne ev sahipliği yapan One Love Festival 15, bugün katılımcıları 3 farklı sahnede buluşturuyor. Hayat Bu Kapağın Altında sahnesinde, Two Door Cinema Club, Django Django, Balthazar, Arthur Beatrice, Kalben, Umut Adan ve Radyo Eksen DJ'lerinden Gülşah Turgut ana akım coşkuya müzikle enerji verecek. Converse sahnesinde ise Klangkarussel, Ben Pearce, HVOB, Men With a Plan, Astrofella ve Akın Sevgör merak edilen performanslarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Ağaçların arasındaki doğal kulüp ortamına sahip Into The Woods sahnesinde de Butch, Davide Squillace, Cervus, Alican, İlker Aksungar ve Shangri-la'nın DJ performansları yer alacak.



Ömer Seyfettin Külliyatı Ötüken'de

Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat tarafından hazırlanan Ötüken'in Ömer Seyfettin Külliyatı; yazarın sağlığında yayımladığı kitaplar esas alınarak aynı çerçevedeki diğer metinlerin ilgili eserlere eklenmesiyle meydana getirilmiş. Hikaye dizisiyle başlatılan külliyat, anlatma esasına dayalı hem telif hem de tercüme metinler hikaye olarak değerlendirilmiş. Bu ciltteki bazı hikâyeler, kitaba adını veren “Tarih Ezelî Bir Tekerrürdür!” başlıklı metinle doğrudan doğruya aynı çizgide ele alınırken bazıları ise bir yanıyla toplumsal değişme ve onunla gelen sorunlara eğilmiş. Bunlar kadın-erkek ilişkileri ile baş gösteren meseleler olarak karşımıza çıkıyor. Bunların dışında Ömer Seyfettin'in ilgi alanlarından bir diğeri olan İlyada ve Fin Destanı tercümeleri de kitaptaki hikayeler kısmına dahil edilmiş.



Ayaklarınız yerden kesilecek

Bugüne kadar 2,5 milyon kişinin izlediği Fuerza Bruta, New York, Buenos Aires, Londra, Mexico, Pekin, Tel Aviv ve Miami'den sonra İstanbul'da izleyenlerin ayaklarını yerden kesecek. 16 Kasım'dan itibaren Volkswagen Arena'da sahnelenecek olan Fuerza Bruta'nın 10 gösterisi izleyenlere müzik, su, dans ve akrobasi ile örülü heyecan verici bir gösteri vaat ediyor.



Socrates'ten dopdolu sayı

Socrates'in 16. sayısı 'Mesafeler' ana konusuyla okurlarıyla buluşuyor. Spor tarihinin en büyük kahramanlarından Muhammed Ali'nin hayatını kaybetmesine kayıtsız kalamayan dergi, bu sayıda Ali'ye 20 sayfa ayırmış. Sayının bir diğer büyük dosyası ise 2016 Tour de France üzerine. Bu dosyada eski bisikletçi David Millar röportajının yanı sıra, Le Tour posteri, infografiği ve Tur'u yıllardır takip eden gazeteciler Daniel Friebe ile Richard Moore'un analizleri bulunuyor. Dergide bunların ayrıca; Brezilya Milli Takımı'nın yaşadığı kimlik sorunları, Diego Maradona ile yönetmen Paolo Sorrentino arasındaki ilginç bağlantı, Saadet Işıl Aksoy, Metin Türel, Ivo Karlovic ve Ronny Turiaf röportajları bulunuyor. Kaan Kural ve Orkun Çolakoğlu'nun NBA final serisi değerlendirmesi de Temmuz sayısı konuları arasında yer alıyor.



Yeni yazarlar aranıyor!

Pera Müzesi, uluslararası alanda internetin en kapsamlı web ansiklopedisi Vikipedi iş birliğiyle yeni bir dijital projeyi hayata geçiriyor. Vikipedi'nin Türkiye'de ilk defa, Pera Müzesi iş birliğiyle gerçekleştireceği GLAM projesi kapsamında tüm katılımcılar, Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar koleksiyon sergisindeki eserler hakkında içerikler hazırlayacak. Proje kapsamında eserlere Vikipedi üzerinden en geniş katkıda bulunan beş yazar Pera Müzesi tarafından ödüllendirilecek. Yarışmaya 15 Ağustos tarihine kadar tüm Vikipedi üyeleri katılabilecek.




Tiyatro şenliğine davetlisiniz

Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nun düzenlediği 7. Mahallelerde Tiyatro Şenliği, seyirciyle buluşuyor. 2010 yılında başlayan “Mahallelerde Tiyatro Şenliği” bu yıl 18 mahalleye ulaşıyor. Şenlik, Ayazağa'dan, Gümüşdere'ye, Reşitpaşa'dan Uskumruköy'e, Poligon'dan, Zekeriyaköy'e, İstinye, Derbent, Darüşafaka, Kireçburnu, Kocataş, Arıköy, Demirciköy, Kilyos ve Bahçeköy'de oynanacak oyunlarla, Sarıyer'lilere eğlenceli akşamlar yaşatmayı planlıyor. Bu seneki oyun ise, Ferhan Şensoy'un yazdığı “Umudumuz Ayaktopu” olarak belirlendi. Oyunlar Temmuz ve Ağustos ayı boyunca belirlenmiş etkinlik alanlarında tiyatroseverlere keyifli anlar yaşatacak.


#Şehir rehberi
#İstanbul Modern
8 yıl önce