|

Sen de gel Brütüs

Evlendi nikah şahidi oldu. Zor zamanlarında en iyi arkadaşı oldu. Sofrasında yemeğinin yarısını değil belki daha fazlasını onunla paylaştı. O, Anderson ailesinin 'büyük' bir ferdi, boz ayı Brütüs'ten başkası değil!

Dış Haberler
00:00 - 30/04/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:50 - 29/04/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Sen de gel Brütüs
Sen de gel Brütüs
AİLENİN EN SEVİLEN ÜYESİ

O, vahşi doğanın en tehlikeli hayvanlarından olan bir ayı. Ancak aynı zamanda Anderson ailesinin de bir ferdi. Bu fotoğraflar da ayıların insanın en yakın dostu olabileceğinin bir kanıtı. İngiltere'de yaşayan doğabilimci Casey Anderson'ın hayatındaki en yakın dostu bir boz ayı olan Brütüs. Hatta geçtiğimiz yıl, başrolünü Johnny Depp'in oynadığı Charlie ve Çikolata Fabrikası'nda rol alan Missi Pyle'yle dünyaevine giren doğabilimci Casey Anderson'ın nikah şahitliğini yapacak kadar ailenin içinde olan Brütüs adlı ayıyı sevmeyen yok!


'BİR MİTİ YOK EDİYORUZ'

Yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki Brütüs'le yedi yıldır süren arkadaşlığının insanlara garip geldiğini söyleyen bilim adamı, “Bir miti yok ediyoruz. Ayıların insanoğluna benzerliği şaşırtıcı ama gerçek. Bir kere zekiler, kişilikleri var ve hatta bence göz yaşı bile dökebiliyorlar” dedi. 2002 yılında Yellowstone Ayılar Parkı'nda henüz yavruyken tanıştığı Brütüs'le o gün bugündür bir arada olan Anderson, geçen Ağustos ayında gerçekleşen düğününde pastayı bile ayıyla yediğini söylüyor.



15 yıl önce