|

Senaryoyu getirene set Tunus''tan

Star Wars, Gladyatör ve İngiliz Hasta gibi filmlere ev sahipliği yaparak Hollywood''un önemli setlerinden biri haline gelen Tunus, devrimden sonraki yeniden yapılanma sürecinde kapılarını Türk yapımcı ve senaristlere açıyor. Senaryoyu getirene Tunus devleti set, konaklama ve teknik hizmet vermeyi garanti edecek.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 28/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:34 - 27/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Senaryoyu getirene set Tunus''tan
Senaryoyu getirene set Tunus''tan

Roma, Kartaca ve Fenike uygarlıklarından kalan önemli ölçüde korunmuş tarihi eserleri, kendine has mimarisi ve çölleriyle Hollywood''un önemli filmlerinde set olarak kullandığı Tunus, son yıllarda ve özellikle devrim dönemi ile düşüşe geçen konumunu yeniden kazanmaya çalışıyor.

Gladyatör, Star Wars ve İngiliz Hasta gibi filmlere ile birçok Avrupa yapımı film ve diziye set olan Tunus''un tekrar önemli bir film platosu olmasını istediklerini belirten Arap Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (TASCA) Başkanı Dr. Muhammed Adil, ''Özellikle Arap Baharı ile düşüşe geçen turizmi bu şekilde tekrar hareketlendirmek istiyoruz. Bu amaçla da Arap ülkelerinde çok sevilen Türk dizi ve filmlerinin çekimleri için Tunus''a gelmelerini istiyoruz'' derken isteyen her yapımcı ve yönetmeni Tunus''ta gezdireceklerini, çekim noktasında da her türlü yardımı edeceklerini belirtti.

TÜRK YAPIMCILAR BU FIRSATI DEĞERLENDİRMELİ

Tunus''ta Türk dizileri ve filmlerinin çok beğenildiğini belirten Muhammed Adil, birkaç bölüm dahi olsa Tunus''ta çekilecek dizilerin ya da bazı sahneleri bu ülkede çekilecek filmlerin iki ülke halkı arasındaki ilişkiyi güçlendireceği kadar turizme de önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Set konusunda da yapımcılara yardım edileceğini söyleyen Muhammed Adil, ''Tunus Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı, Türk yapımcıların hizmetindedir. Türk yapımcıları da bu fırsatı değerlendirmelidir'' dedi.


11 yıl önce