|

Sigarayı bırakana spor tesisi üyeliği bedava

Edirne'de, sigarayı bırakan vatandaşlar 1 yıllık ücretsiz spor salonu üyeliği kazanacak. Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, sigaranın insan sağlığına zarar verdiğini ve devlete maddi olarak çok yük olduğunu söyleyerek böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
16:48 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:01 - 28/02/2018 Çarşamba
AA
Edirne'de tiryakileri sevindiren haber: Sigarayı bırakana spor bedava!
Edirne'de tiryakileri sevindiren haber: Sigarayı bırakana spor bedava!

Yeşilay Edirne Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında vatandaşları sigaradan uzaklaştırmak ve bu konuda teşvik etmek için sigarayı bırakanlara Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı spor tesislerinden bir yıl ücretsiz üyelik imkanı sağlanacağını söyledi.

'Devlete çok yük oluyor'

Bilgiç, "Sigarayı bırak, spor yap, sağlıklı yaşa" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

  • "Sigarayı bırakan kişilerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı spor tesislerinden 1 yıl boyunca ücretsiz faydalanmasını sağlayacağız. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. Teknik konularda çalışmalarımızı tamamlayıp uygulamaya geçeceğiz. Bu konuda Edirne Sağlık Müdürlüğü ile de görüşüyoruz. Çünkü sağlıksız bir ortam tüm toplumu etkiliyor. Aynı zamanda sağlık giderleri de yüksek oluyor. Devlete yükü çok oluyor.

Sigara kanserin en önemli nedenlerinden. Biz de sağlıklı yaşama bu şekilde katkı olmak amacıyla böyle bir uygulama yapacağız. Doktor kontrolleri neticesinde sigarayı bıraktığını tescilleyen vatandaşlarımız spor salonlarından ücretsiz yararlanabilecekler. Bu konuda özel spor salonlarıyla da görüşeceğiz. Onların da katkı vereceğini düşünüyorum. Sigarayı bırak spor salonunu bedavaya getir diyoruz.


#Sigara
#Yeşilay
#Kanser
#Edirne
6 yıl önce