|

Sinema okulu gibi çalışıyoruz

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için geri sayım başladı. Festivalin açılış filmi dün açıklandı. Direktör Ogün Şanlıer, dünya sinemasının önemli isimlerini ağırlayacaklarını dile getirerek, “Sinema okulu gibiyiz. Amacımız sanat üzerine eğitim vermek, ülkemize yeni yönetmenler, yeni sinemacılar kazandırmak” dedi.

Seray Şahinler Demir
04:00 - 5/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:44 - 5/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
David Lowery’nin Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Elisabeth Moss, Tom Waits gibi usta isimleri buluşturan son filmi “The Old Man & The Gun / Yaşlı Adam ve Silah”, festivalin Açılış Filmi olarak Türkiye’de ilk kez gösterilecek.
David Lowery’nin Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Elisabeth Moss, Tom Waits gibi usta isimleri buluşturan son filmi “The Old Man & The Gun / Yaşlı Adam ve Silah”, festivalin Açılış Filmi olarak Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi’nin desteğiyle gerçekleşen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için geri sayım başladı.

6.yılını kutlayan festival bu süre zarfında Mecid Mecidi, Boby Roth, Bela Tarr gibi sinemanın çok önemli isimlerini ağırlamış, eğitim programları ve dünya sinemasının en yeni filmlerini sinemaseverlerle buluşturmuştu. Bu yıl 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasındaki gerçekleşecek festivalin programı henüz kamuoyu ile paylaşılmasa da izleyicileri heyecanlandıracak ilk haber geldi. Festivalin açılışını önümüzdeki yıl Oscar’ın güçlü adayları arasında gösterilen “Yaşlı Adam ve Silah” filmi yapacak.

ÖNCÜ İSİMLERİ AĞIRLIYORUZ

Festival hazırlıkları son sürat devam ederken sanat yönetmeni Ogün Şanlıer’e ulaştık. Şanlıer, festivalin izleyiciye ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çok önemli misafirleri ağırlayacağını söyledi. Festivalin bir sinema okulu işlevi gördüğüne dikkat çeken Şanlıer, “Festivalimiz isim yapmış kişileri getirerek sinemaseverlere masterclass, panel ve söyleşilerle bir paket eğitimi veriyor. Alanında öncü isimlerle sinemamıza faydası olan aktiviteler yapıyoruz. Amacımız sinema ve sanat üzerine eğitim vermek, ülkemize yeni yönetmenler, yeni sinemacılar kazandırmak” dedi.


DÜNYADAKİ TANINIRLIĞIMIZ ARTTI

Bu yıl 6.yaşını kutlayan festivalin dünyadaki ününün arttığına dikkat çeken Şanlıer, şunları kaydetti: “İstanbul’a, uluslararası anlamda dört başı mağrur, olgunluğunu tamamlamış, endüstri bölümünü güçlendirmiş uluslararası bir festival kazandırmış oluyoruz. Bu süre içinde ağırladığımız misafirlerle oluşturduğumuz diyalog ile dünyanın çeşitli festivallerine davet edilmeye başlandık. Fransa’dan İran’a Kore’den Arjantine’e kadar büyük bir coğrafyada tanınan ve bilinen festival haline geldik.” Sanat Yönetmeni Emrah Kılıç estetik ve etik kısmına kriterlerin dışında her türden ve konudan filmin festivale başvurabileceğini dile getirdi.

  • David Lowery’nin Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Elisabeth Moss, Tom Waits gibi usta isimleri buluşturan son filmi “The Old Man & The Gun / Yaşlı Adam ve Silah”, festivalin Açılış Filmi olarak Türkiye’de ilk kez gösterilecek. 70 yaşında son soygununa hazırlanan Forrest Tucker’ın gerçek yaşam hikâyesinden esinlenen ve şimdiden Oscar yarışının en iddialı yapımlarından biri olarak gösterilen “Yaşlı Adam ve Silah”, Robert Redford’un oyunculuğa veda filmi olmasıyla da büyük önem taşıyor.
#Uluslararası Boğaziçi Film Festivali
#Ogün Şanlıer
6 yıl önce