|

Siyah-beyaz ödül

Oscar'ın habercisi sayılan Beyaz Perde Aktörleri Derneği ödül töreninde en iyi kadın oyuncu ödülü, 'The Help' filminde beyaz patronlarından şikayet eden siyahi oda hizmetçisi rolündeki Viola Davis'in oldu. En iyi erkek oyuncu ödülü ise siyah-beyaz filmlerin ikonu 'The Artist'in başrolü Jean Dujardin'e verildi.

00:00 - 31/01/2012 Salı
Güncelleme: 23:43 - 30/01/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Siyah-beyaz ödül
Siyah-beyaz ödül

AH ŞU BEYAZ PATRONLAR YOK MU?

Sinema dünyasının en önemli ödülleri arasında gösterilen Beyaz Perde Aktörleri Derneği ödülleri Los Angeles'ta düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. 'The Help' adlı filmindeki rolüyle ABD'li film yıldızı Viola Davis en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi olurken, 'The Artist'teki rolüyle Fransız film yıldızı Jean Dujardin en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü. Davis, The Help'te beyaz işverenleri hakkında anlatılması kolay olmayan hakikatleri anlatan siyahi oda hizmetçisi rolünü başarıyla canlandırarak en iyiliği kimseye kaptırmadı.


The Help, bu sene aktristlerden iki en iyi oyuncu çıkardı: En iyi kadın oyuncu Viona Davis ile en iyi yardımcı kadın oyuncu Octavia Spencer. Törende konuşan Davis, 'Irkçılık ve cinsel ayrımcılık lekesi, sadece beyaz olmayanlar veya kadınlar için geçerli bir şey değil. Bu he-pimizin üstündeki bir yüktür' dedi.


BU HAYAL İÇİN TEŞEKKÜRLER

The Artist'te canlandırdığı sessiz sinema devrinin en sevilen aktörüyken 1920'lerde sesli sinemaya geçilmesinin ardından zor günler yaşayan bir film yıldızı rolüyle ödülün sahibi olan Dujardin törendeki konuşmada, 'Öğrenciyken dersi dinlemez, hep hayal kurardım. Öğretmenlerim beni 'Ay'daki Jean' diye çağırırlardı. Şimdi bu hayal için çok teşekkürler' dedi. SAG ödüllerini kazananların, 26 Şubat'taki Oscar'ı kazanmada büyük avantaj elde ettiği kabul ediliyor. Geçen yılın Oscarlarını kapan Colin Firth (The King's Speech), Natalie Portman (Black Swan), Chrisitan Bale (The Fighter), Melissa Leo (The Fighter) bu ödüllerin de sahibi olmuşlardı.


İŞTE KAZANANLARIN LİSTESİ
* En iyi kadın oyuncu ödülü: Viola Davis, 'The Help'

* En iyi erkek oyuncu ödülü: Jean Dujardin 'The Artist'

* En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü: Octavie Spencer, 'The Help'

* En iyi yardımcı erkek oyuncu Christopher Plummer, 'Beginners'

3 KEZ 'THE HELP' DEDİLER

Octavia Spencer 'The Help' filminde canlandırdığı siyahi oda hizmetçisi rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazanırken, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü de 82 yaşındaki emektar film yıldızı Christopher Plummer'ın oldu.

En iyi tehlikeli sahne grubu ödülünü, Harry Potter film serisinin sonuncusu olan, 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' filmindeki tehlikeli sahneleri canlandıran film ekibi kazandı.

En iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi oyuncu ekibi ödüllerini kazanan 'The Help' ise SAG Ödülleri töreninde adından en çok söz ettiren film oldu. Mary Tyler Moore da derneğin verdiği hayat boyu başarı ödülünün sahibi oldu.



12 yıl önce